Volledig scherm
Bergen op Zoom - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - v.l.n.r. : Nish Jagernath (MOC'17 nr.5), Leroy Daems (Moerse Boys nr.3) & Joris Goossens (Moerse Boys nr.9)

Veerkrachtig MOC'17 pakt in extremis punt tegen Moerse Boys, Baronie wint weer

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Lang leek MOC'17 thuis tegen Moerse Boys tegen een nederlaag aan te lopen, maar in het slot bezorgde Nish Jagernath zijn ploeg een punt: 2-2. In de eerste klasse C blijft Baronie de ongeslagen koploper. De Bredanaars wonnen met 4-0.

Al na een kwartier kreeg MOC'17 de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. De ploeg kreeg een penalty na een handsbal bij Moerse Boys. Rick Willigers schoof de bal echter naast. Even daarna kreeg MOC'17 opnieuw een klap te verwerken. Spits Brian Kruf kon na 20 minuten niet meer verder en moest zich laten vervangen door Yannick Nijland.

Na een halfuur kwamen de bezoekers uit Zundert op voorsprong. Joris Goossens klopte doelman Daan Mennes: 0-1. Twee minuten voor rust verdubbelde De Moer de voorsprong: Bart van den Broek profiteerde van slap ingrijpen van de Bergse defensie en zorgde voor de 0-2.

Na rust wachtte MOC'17, nog zegeloos, dus een hels karwei. Maar de mannen van Natalino Storelli rechtten hun rug. Twan van Mechelen zorgde vervolgens voor de aansluiting. Zijn schot raakte de onderkant van de lat, stuiterde uit het doel, maar de bal was volgens de arbitrage over de doellijn: 1-2. MOC'17 ging in de achtervolging, Moerse Boys had het lastig. Tom Magielse, doelman van Moerse Boys, leek vervolgens de held te worden. Hij hield Rick Willigers met een goede reflex van de 2-2 af. In de slotminuten moest hij echter alsnog capituleren. De corner van Nish Jagernath waaide zo binnen en besloot dat de wedstrijd MOC'17 - Moerse Boys zonder winnaar eindigde: 2-2.

Baronie
Het Bredase Baronie blijft in deze klasse de ongeslagen koploper. De ploeg van Jurriaan van Poelje won met 0-4, op bezoek bij Marvilde. Voor rust was het revelatie Moustafa Mohammad, die scoorde. Na rust liep Baronie uit naar 0-4. "Dat we het niet voor
rust al afgemaakt hebben, is mijn enige punt van kritiek op mijn elftal", zei Van Poelje.

MOC'17 - Moerse Boys 2-2 (0-2) - 0-1 Joris Goossens, 0-2 Bart van den Broek, 1-2 Antoine van Mechelen, 2-2 Nils Jagernath.

Marvilde - Baronie 0-4 (0-1) - 22. Moustafa Mohammad 0-1 (pen.), 55. Rhomar Boudzra 0-2, 70. Jamie Kankam 0-3, 80. Joe Thomas 0-4.

Volledig scherm
Mohammad scoorde weer voor Baronie.