Volledig scherm
Mesut Kartal (Halsteren) © Peter van Trijen/Pxi4Profs

Veerkrachtig Dosko pakt punt in Delft, Halsteren wint weer

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Weer een puntje erbij voor Dosko. Na de winst op RKAVV volgde nu een gelijkspel tegen DHC uit Delft: 2-2. Buurman Halsteren weet weer wat winnen is: de ploeg versloeg Groene Ster: 1-0.

Lang leek het duel van Dosko in Delft af te stevenen op een 0-0-ruststand, maar de thuisploeg kwam even voor tijd op voorsprong. Jordy Brouwer schoot in de 43ste minuut de 1-0 binnen.

Een domper voor Dosko, dat net na rust een tweede treffer moest incasseren. Brouwer was weer trefzeker: 2-0. Maar de ploeg van Peter Sweres toonde veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. Sven van Zwam zorgde in de 83ste minuut voor de 2-1.

Een slotoffensief volgde en Dosko rook bloed. De Bergenaren kwamen drie minuten voor tijd zelf op gelijke hoogte. Sam van de Kreeke bezorgde zijn ploeg een zwaarbevochten punt: 2-2. Een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

Bedaf
Halsteren wist na lange tijd (laatste competitiezege dateerde van eind september) weer eens te winnen. Tegen degradatiekandidaat Groene Ster volstond één goal. Dat doelpunt kwam al na één minuut, op naam van Marvin Bedaf.

Dankzij de zege staat Halsteren achtste.

Volledig scherm
Een van de weinige schoten van Dosko kwam van Sam van de Kreeke. © Chris van Klinken / Pix4Profs