Roel van Tiggelen: ,,Ons eerste elftal is een vriendengroep."
Volledig scherm
Roel van Tiggelen: ,,Ons eerste elftal is een vriendengroep." © Pix4Profs/Peter van Trijen

Van Tiggelen is de rots in de branding bij NSV

Eén punt uit zes wedstrijden, twintig doelpunten tegen en zeven voor. NSV lijkt zoekende in de openingsfase van het seizoen, maar volgens rots in de branding Roel van Tiggelen komt het gewoon goed met de vierdeklasser uit Nispen.

Voetballend gezien gaat het echt niet zo slecht, zo is de 24-jarige Roosendaler overtuigend. ,,Maar het ontbreekt ons aan geluk en ervaring. We hebben goede spelers, maar de chemie moet groeien. De wedstrijd tegen Grenswachters was typerend: we hebben 88 minuten de touwtjes in handen, maar verliezen door twee minuten te verslappen. We moeten een wedstrijd dood leren maken."

Hij twijfelt niet over de uitkomst van dit seizoen. NSV is immers te goed om in de problemen te komen. ,,Het is sowieso veel te vroeg om in november over degradatie te praten. We moeten met onze kop omhoog en borst vooruit het veld op lopen. En blijven doen waar we goed in zijn: verzorgd voetballend situaties oplossen. Dan komen die overwinningen vanzelf wel."

Familie-eer

Van Tiggelen strijdt voor de eer van zijn familie. Vader Cees is assistent-trainer van het eerste elftal, achterneef Joost staat naast hem op het veld en broer Marco speelt in het tweede. ,,Door mijn vader ben ik als 4-jarige lid geworden van NSV, hoewel ik mijn hele leven al in Roosendaal woon. Hij speelde zelf in het eerste en hij heeft me altijd getraind in de jeugd, daardoor ben ik echt een betere voetballer geworden." Eigenlijk voelt iedereen in Nispen als familie. ,,Ons eerste elftal is een vriendengroep en ik ken iedereen hier. Ik heb NSV nooit verlaten. Het liefst speel ik nog tien jaar in het eerste. NSV voelt als thuis."

De controleur zat op zijn vijftiende al voor het eerst op de bank bij het eerste en maakte zijn debuut een jaar later. De verschillende trainers hebben hem overal neergezet: van rechtsbuiten tot linksback. Nu staat hij voor de verdediging, controleert hij het spel vanaf het middenveld. ,,Aanvallende middenvelder is mijn favoriete plek, maar dit is mijn beste positie. Hier kom ik goed tot mijn recht, met mijn voetballend vermogen."