Volledig scherm
Jurriaan van Poelje (foto: Susanne Weterings)

Van Poelje geniet van foutloze start vernieuwd Baronie

ZONDAG EERSTE KLASSE C – Het was weliswaar spannend, maar Baronie slaagde er zondag tegen MOC’17 (3-2-winst) in de foutloze status te behouden. De Bredanaars kennen met 15 punten uit 5 wedstrijden een prima seizoensstart. Dat stemt trainer Jurriaan van Poelje uiteraard tevreden. “Dit is een heerlijke start.”

“Vooraf had ik daar niet meteen op gerekend, 15 punten uit de eerste 5 duels”, geeft Van Poelje toe. Na de degradatie uit de hoofdklasse moest hij namelijk weer bouwen aan een nieuw elftal. “Drie of vier spelers met hoofdklasse-ervaring zijn vertrokken. Dus zijn we in de jeugd gaan kijken of we spelers konden door laten stromen en welke spelers in Breda graag voor Baronie willen voetballen. Al direct na de overschrijvingsdeadline wist ik dat we een goede, brede selectie hadden kunnen samenstellen.”

Opvangen
En vooral van die breedte profiteert Van Poelje nu. “Want we moeten het al een tijdje doen zonder spelers als Dennis Peragon, Sandro Ariza, Tom Janssen en Robert van Oorschot. Die zijn geruisloos opgevangen. Dat is goed ook, want als je lang mee wil doen, moet je een brede selectie hebben en blessures en schorsingen kunnen opvangen.”

Na vier overwinningen (op AWC, HVCH, Beerse Boys en Marvilde) wachtte zondag MOC’17. “Als coach ben je na vier overwinningen en zulke uitslagen bang dat er een bepaalde vorm van onderschatting insluipt. Dat is onbewust. Want euforie is er natuurlijk, na zulke resultaten. Maar we zijn er nog niet.”

Les
Dat Baronie er nog niet is, bleek tegen MOC’17. In de tweede helft moest Baronie een 0-2-achterstand goedmaken. Dat lukte pas in blessuretijd: 3-2. “Dat is een goede les geweest. Het gaat niet vanzelf, we mogen niet verslappen. Als je lang mee wil doen om de prijzen, moet je zulke wedstrijden kunnen omkeren.”

Na vijf wedstrijden staat Baronie al vijf punten los in zondag 1C. Niet onlogisch dat er aan de eerste periodetitel (nog drie wedstrijden te spelen) gedacht wordt. “Die eerste periode is nu in zicht, de voorsprong hebben we. Aan ons om de komende drie wedstrijden goed door te komen.” Sterker nog: mocht Baronie zondag winnen en lijden Beerse Boys en GOES puntverlies, dan is een feestje in Breda een feit.

Moerse Boys
Zondag wacht het treffen met Moerse Boys. “Een stugge, lastig te bespelen ploeg. We weten dat zij het moeten hebben van strijd en teamgeest. We moeten ervoor zorgen dat onze voetbalkwaliteiten de wedstrijd beslissen.”

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.