IPTCBron  BN/DESTEM  RENE VAN NIJNATTEN TRAINER VAN SAB . FOTO JOHAN VAN GURP.
Volledig scherm
IPTCBron BN/DESTEM RENE VAN NIJNATTEN TRAINER VAN SAB . FOTO JOHAN VAN GURP. © Johan Van Gurp

Van Nijnatten verlaat The Gunners na dit seizoen en neemt sabbatical

trainerscarrouselVierdeklasser The Gunners kan na één seizoen alweer op zoek naar een nieuwe trainer. René van Nijnatten, die in de zomer de naar VVR vertrokken Mark Schuiten opvolgde, stopt aan het einde van het seizoen en is van plan een jaartje rust te nemen.

Met The Gunners staat Van Nijnatten halverwege het seizoen op de zevende plaats in de zaterdag vierde klasse C. Ondanks dat het pas het eerste seizoen is, heeft Van Nijnatten het bestuur laten weten na dit seizoen het stokje over te willen dragen.

Van Nijnatten begon zijn trainerscarrière bij stadsgenoot SAB waar hij als assistent van Harry van den Heuvel de kneepjes van het vak leerde. In de vier seizoenen dat hij hoofdtrainer van SAB was, slaagde Van Nijnatten erin om met de Bredase club een periodetitel te pakken. Met toenmalig vierdeklasser Hoeven promoveerde hij een seizoen later wél via de nacompetitie om vervolgens in het eerste seizoen in de derde klasse te degraderen.

Na Hoeven volgde een succesvolle periode bij RSV dat hij via de nacompetitie naar de vierde klasse loodste en op dat niveau wist te houden. Bij DEVO lukte het hem echter niet om de ploeg uit Bosschenhoofd te laten handhaven. Via de nacompetitie zakte het naar de vijfde klasse. Zijn vorige klus, het hoofdtrainerschap van FC Bergen, eindigde nadat de Bergse club zich vroegtijdig terugtrok uit de competitie.

René van Nijnatten stopt na één seizoen bij The Gunners. (archieffoto)
Volledig scherm
René van Nijnatten stopt na één seizoen bij The Gunners. (archieffoto) © RENE SCHOTANUS