Volledig scherm
De Van Nijnatten-clan bij Schijf: zittend (vlnr) Robin, Tim en Dennis , staand Ardin (l) en Maikel (r).

Van Nijnatten de rode draad bij Schijf

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Vierdeklasser Schijf won drie duels op rij. Mooie aanleiding voor een gesprek met alle Van Nijnattens in de selectie.

De kantine staat er nog gewoon, na het knalfeest dat volgde op het door 350 toeschouwers bijgewoonde streekduel tegen Achtmaal. Kop aan kont stonden de supporters in het clublokaal, tot in de kleine uurtjes. Hoe laat precies het was? Dat willen ze bij de gemeente niet weten.

Ardin van Nijnatten (24) deed niet mee in de derby. Hij is stout geweest en zit een schorsing van zes wedstrijden uit. Graag was hij er bij geweest. ,,Het was flink balen." De 20-jarige spits Dennis van Nijnatten weet hoe dat voelt. Vanwege een enkelblessure stond hij eerder dit seizoen ook zes wedstrijden aan de kant. ,,Het is nooit leutig als je zonder tas naar het sportpark komt."

Halsteren
Robin van Nijnatten (27) moest in de derby ook gedwongen toekijken. Hij is nog niet speelgerechtigd, na zijn plotse vertrek bij hoofdklasser Halsteren. De bond werkt niet mee aan een tussentijdse oplossing. Het wachten duurt lang, te lang. ,,Ik kijk telkens op mijn telefoon. Ik weet niet wat ze op dat kantoor aan het doen zijn."

De reden van zijn opstappen bij Halsteren laat hij het liefst in het midden. Een lang verhaal. Er is iets geroepen over voorrang geven aan zijn maatschappelijke carrière. Een medisch rapport legt uit dat hij fysiek niet meer op het hoogste niveau kan spelen. Zelf zegt ie het op z'n Schijfs. ,,Er zijn afspraken niet nagekomen en ik laat niet met mijn kloten spelen."

Gemeenschap
Mooie club Schijf, met maar liefst vijf seniorenteams in het dorp en ook nog drie dameselftallen. Voor een kleine gemeenschap een bijzondere prestatie. De naam Van Nijnatten loopt als een rode draad door de ruim 50-jarige geschiedenis van de vereniging. Net als die van Naalden trouwens. Nolde op z'n Schijfs. Er is zelfs een Jan Nolde Hoekje in de kantine, gereserveerd voor de huidige elftalleider van die naam. Jan heeft nog met de vorige generatie Van Nijnatten in het eerste gespeeld.

Vier broers Van Nijnatten waren er. Leo, de vader van spits Dennis. Eric, pa van rechtshalf Tim (19). Ad had je ook nog en niet te vergeten Corry. Een gouden generatie was dat. Het voetballen is de neefjes Tim en Dennis met de paplepel ingegoten.

Inzicht
Maar dat geldt ook voor de broers Maikel (29) en Robin. Maikel is centrale verdediger en een van de steunpilaren van het team. ,,Ik probeer de zaak een beetje op inzicht weg te zetten. Met corners en vrije trappen ga ik mee naar voren. Niet zo zeer vanwege de kopkracht. Ik zet het blok voor de anderen. En ik schiet de penalty's binnen. Vier keer raak dit seizoen, nog niet gemist."

Ardin is een neef van Maikel en Robin. Maar weer geen familie van Tim en Dennis. Snappen we het nog? De lach regeert aan de bar in Schijf. Wat alle Van Nijnattens volgens Maikel gemeen hebben. ,,We zijn vooral sterk in de derde helft." Ardin keerde terug op het oude nest, na twee seizoenen Moerse Boys. ,,Het heeft me niet gebracht wat ik er van verwacht had."

Trouwe supporters
Bij Schijf voelen ze zich allemaal thuis. Robin brengt het duidelijk onder woorden. ,,Halsteren is een club, Schijf een vereniging." Bij Schijf hangen de mensen aan elkaar, zegt Dennis. ,,We hebben veel supporters en die zijn er altijd bij, uit en thuis, maakt niet uit hoe ver het is."

Een mooie traditie bij Schijf: het jaarlijkse familietoernooi met Hemelvaartsdag. Of Van Nijnatten wint? Dat maakt de mannen niet uit. Liever pakken ze nog een prijs met het eerste. Door langdurige blessures bij een aantal sterkhouders is het team van Cees van Beers dit seizoen aarzelend op gang gekomen. ,,Maar als iedereen fit blijft, gaan we zeker nog meedoen."

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.