Volledig scherm
BERGEN OP ZOOM - Coach van FC Bergen René van Nijnatten (l) en aanvoerder Marco de Vos. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Van Nijnatten besluit na één seizoen afscheid te nemen van FC Bergen

TrainerscarrouselFC Bergen moet op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige oefenmeester, René van Nijnatten, heeft namelijk te kennen gegeven na dit seizoen te vertrekken. Van Nijnatten werkte sinds afgelopen zomer voor de zaterdagvierdeklasser. 

Afgelopen zomer maakte FC Bergen de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De afspraken die de club met Van Nijnatten maakte, konden niet helemaal nageleefd worden. ,,Er werd mij een belofte gedaan dat er een ruime selectie zou staan aan het begin van het seizoen. Wat blijkt: We trainen nu met maar vijftien selectiespelers. Iedere week moeten we spelers van lagere elftallen lenen”, gaf de oefenmeester onlangs aan aan in deze krant. Dat bevestigde Van Nijnatten deze week nogmaals: ,,Het is gewoon moeilijk om een elftal op de been te krijgen, maar daar doen we iedere week hartstikke ons best voor.”

De club uit Bergen op Zoom verklaarde maandagavond dat Van Nijnatten en de club in goede harmonie uit elkaar gaan. De trainer wil graag een andere weg bewandelen. ,,In de komende tijd kijk ik wat er op mijn pad komt”, aldus de coach. ,,Maar eerst wil ik het seizoen met FC Bergen op een mooie manier afsluiten.”

FC Bergen staat momenteel op de negende plaats in 4C. Komend weekeinde gaat de ploeg van Van Nijnatten op bezoek bij DVO’60. De oefenmeester stond eerder aan het roer bij onder meer Bavel, Hoeven en DEVO. Op korte termijn hoopt de club een vervanger te vinden.