Volledig scherm
Rens van Laerhoven (Moerse Boys, zwart shirt) in duel, tussen de nummer 6 en de nummer 13 van 't Zand. © MBFoto

Van Laerhoven is terug: 'Heel even dacht ik dat ik nooit meer kon voetballen'

ZONDAG EERSTE KLASSE C – Rens van Laerhoven (28) is terug. De middenvelder van Moerse Boys maakte zondag tegen ’t Zand (1-0-nederlaag) zijn rentree na bijna een jaar afwezigheid dankzij een kruisbandblessure. “Het is mooi om er weer bij te zijn.”

Het noodlot sloeg toe op 1 november 2015. Moerse Boys speelde thuis tegen Schijndel (2-0-winst) en aanvoerder Van Laerhoven wil aanzetten voor een sprintje. “Maar mijn linkervoet bleef staan en mijn knie draaide weg. Ik hoorde het knappen en ik wist meteen dat het niet goed zat.”

Klap
Ook mentaal kwam de blessure aan. “Toen ik die dag bij de eerste hulp zat, wist ik dat het seizoen er voor mij opzat. Dat is wel een klap. Heel even heeft het door mijn hoofd gespookt dat ik misschien nooit meer zou voetballen. Je weet het nooit met een knieblessure.” De voorste kruisband van Van Laerhoven bleek helemaal afgescheurd, zijn knieband was zwaar verrekt. Een operatie en een revalidatie van ten minste negen maanden volgde.

“De knop ging snel om. Ik wilde vol voor mijn herstel gaan. Het is nog te vroeg om te stoppen, ik wil nog een paar jaar voetballen. Dus heb ik er keihard voor gewerkt: drie, vier keer per week naar de fysio en thuis een hoop oefeningen. Zodat ik me achteraf niets zou kunnen verwijten.”

Geen risico
Geduld was het sleutelwoord. “Na een maand of vier worden de stappen in het herstel steeds kleiner. Dan moet je geduld hebben. Ik had me ook niet vastgepind op een bepaalde terugkeerdatum. Ik wilde geen risico nemen.”

Rentree
Na wat wedstrijden in het tweede, was het afgelopen weekend, ruim 11 maanden later, tijd voor het ‘echte werk’. Van Laerhoven mocht het laatste kwartier invallen. “Zenuwachtig was ik niet, maar ik had toch wel een beetje extra spanning. Mooi om er weer bij te zijn.”

Volgende week ontvangt Moerse Boys middenmoter Goes. Van Laerhoven: “In principe ben ik klaar voor een basisplek. Conditioneel gaat het goed, ik ben niet bang om de duels in te gaan en de vorm komt ook langzaamaan terug.”

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Bram Kot staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.