Volledig scherm
© Thinkstock

Van Gils baalt na tweede rode kaart op rij: Beetje pech

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Twee weken terug moest DIA-verdediger Youri van Gils (26) tegen Zwaluwe inrukken met een rode kaart, vorige week tegen Duiveland werd hij weer weggestuurd. Daar baalt hij van. "Die vier gele kaarten terughalend, denk ik dat het gewoon een beetje pech is."

Op verzoek haalt Oosterhouter Van Gils de vier kaarten nog eens voor de geest. "Tegen Zwaluwe verloren we geheel terecht, zij waren als collectief beter", begint hij over het duel van zaterdag 17 september (3-0-verlies). "Maar we speelden niet gefrustreerd, of zo. Wel heel fel. Maar voor mijn gevoel werd dat heel snel afgestraft. Aan het eind van de wedstrijd hadden wij 7 gele kaarten gekregen, zij geen. Dat klopt niet, vind ik. Die eerste kaart kan ik me niet meer herinneren, maar die tweede was wel terecht. Ik trok iemand aan z'n shirt. Dat is geel."

Een week later kon Van Gils weer eerder gaan douchen. "Die wedstrijd tegen Duiveland (2-1-winst, red.), wonnen we verdiend, maar krijg ik dus weer rood. Daarna valt de 2-1 en volgt er een blessuretijd van 13 minuten...", begint de laatste man. "De eerste gele kaart kreeg ik voor een sliding op de bal. De tweede kaart, die kreeg ik na 70 minuten, was vanwege mijn reactie. De scheidsrechter floot een actie af, daar reageerde ik gefrustreerd op. Natuurlijk zijn dat de domste kaarten die je kunt krijgen, voor praten, maar het is zo frustrerend. Hij floot gewoon niet consequent, daar zei ik wat van. Als speler is dat heel vervelend. Je krijgt geen hoogte van zo'n scheidsrechter."

Dus loopt Van Gils al na vier wedstrijden tegen een schorsing aan. "Daar baal ik van, zo vroeg in het seizoen. Het beeld dat hierdoor ontstaat klopt niet, ik ben iemand die scherp verdedigt, maar niet veel overtredingen nodig heeft. Nu ga ik denken: ligt het dan aan mij of aan de scheidsrechter? Ik houd het op een beetje pech. Twee kaarten vond ik onterecht. Je krijgt dan het idee dat je veel voorzichtiger moet gaan spelen, maar ik heb juist niet veel gedaan. Dat is frustrerend."

Gelukkig voor Van Gils kent zijn ploeg een prima seizoensstart. Ondanks zijn tweede rode kaart, werd het duel met Duiveland winnend afgesloten. Mede daardoor staat DIA op een verdienstelijke derde plek in zaterdag 3B. Dat bevalt Van Gils. "Ik wil graag om de prijzen meedoen, dit jaar."