Volledig scherm
Nicky van Geesbergen.

Van Geesbergen laat promovendus DEVO juichen

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Als promovendus na twee speelronden bovenaan staan: DEVO flikt het. De ploeg won overtuigend van SVC (0-6) en NSV (4-1). Nicky van Geesbergen scoorde vijfmaal en onderstreept daarmee zijn status als goalgetter. „We mogen absoluut niet klagen. Een start als deze hadden we niet verwacht”, zegt Van Geesbergen.

De spits, die vorig seizoen als aanvallende middenvelder tot 32 doelpunten kwam, is niet zo veel bezig met goals. „Ik win liever zonder doelpunten van mij, dan dat ik er drie maak en onderuit ga met de ploeg. Het gaat me vooral om het team te helpen. Dan mag iemand anders dat doelpunt ook maken.” De Bosschenhoofdenaar is het best te beschrijven als een allrounder, doelgericht en handig aan de bal.

De verrassende koploper van de vierde klasse wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. „Als dat in de winter al het geval is, zou dat al erg mooi zijn. Alle punten die we nu mee pakken zijn meegenomen”, stelt van Geesbergen.

De 24-jarige aanvaller speelt sinds zijn vijfde bij de club uit West-Brabant. In de zomer van 2011 trok hij naar Victoria’03 om twee jaar in de derde klasse te voetballen. „Dat ging goed. In beide seizoenen haalde ik de dubbele cijfers. Maar ik wilde al snel terug naar Bosschenhoofd.”

Misschien dat we Van Geesbergen over een aantal jaar weer terug zullen zien in een hogere klasse. Hij zelf sluit het in ieder geval niet uit: „Mensen in mijn omgeving zeiden in de periode dat ik bij Victoria’03 speelde dat ik meer aan kan dan de derde klasse. Wie weet wat er mogelijk is in de toekomst.”

Zijn droom heeft hij in ieder geval al verwezelijkt: „Kampioen worden en promoveren met DEVO, met mijn vrienden. Dat hebben we vorig seizoen voor elkaar gekregen. Dat is geweldig.” De start die de ploeg dit seizoen meemaakt smaakt naar meer.

Naam: Nicky van Geesbergen
Leeftijd: 24 jaar
Club: DEVO (zondag 4B)
Positie: Spits
​Ambitie: Over aantal jaar hogerop