Groen Wit wordt ook volgend seizoen gecoacht door Martijn van Galen. (archieffoto)
Volledig scherm
Groen Wit wordt ook volgend seizoen gecoacht door Martijn van Galen. (archieffoto) © Pix4Profs-Ron Magielse

Van Galen jaar langer hoofdtrainer van Groen Wit

trainerscarrouselGroen Wit en trainer Martijn van Galen plakken ook een vierde seizoen aan de samenwerking. De trainer, die in de zomer van 2018 Osman Erbas opvolgde, tekent een verbintenis voor één seizoen bij de Bredase derdeklasser.

 1. Talboom rook aan profvoetbal en knokt nu voor zijn plaats bij VV Dongen: ‘Toen ze belden, was het zo rond’
  PREMIUM

  Talboom rook aan profvoet­bal en knokt nu voor zijn plaats bij VV Dongen: ‘Toen ze belden, was het zo rond’

  Roman Talboom is pas twintig jaar maar heeft al bij heel wat voetbalclubs in de regio gespeeld. De talentvolle vleugelaanvaller mocht bij FC Eindhoven zelfs even ruiken aan het profvoetbal. Inmiddels is Talboom terug in het amateurvoetbal, maar de profdroom opgeven heeft-ie nog niet gedaan. Bij derdedivisionist Dongen, dat dit weekeinde de competitie aftrapt, knokt hij voor een basisplek.
 2. ‘De klassieke voetbal-bevolkingspiramide is niet meer, aanwas uit de jeugd blijft sterk achter en dat is zorgelijk’
  PREMIUM

  ‘De klassieke voet­bal-bevolkings­pi­ra­mi­de is niet meer, aanwas uit de jeugd blijft sterk achter en dat is zorgelijk’

  De vaderlandse voetbalbond is deze zaterdag van het Grote Gebaar. Hedenmorgen om 8.00 uur precies wil de KNVB dat het eerste fluitsignaal van het nieuwe amateurvoetbalseizoen wordt gegeven. Massaal. Tegelijkertijd. Op vol volume. In gans het land. Alsof de bobo’s een snerpend statement willen maken tegen het - bijna - overwonnen rotvirus. De Zeister marketingjongens hebben zelfs een heuse hashtag aangemaakt voor dit landelijk fluitconcert: #fluitenddecompetitiein. Lachen toch?
 3. Dongen staat als het seizoen begonnen is nog in de steigers: ‘Onwennig is het nog zeker’
  PREMIUM
  amateurvoetbal

  Dongen staat als het seizoen begonnen is nog in de steigers: ‘Onwennig is het nog zeker’

  Wie gaat wanneer diep? Wie speelt wanneer tussen de linies? Op welk been speel ik mijn medespeler aan? Het zijn vragen die bij Dongen tijdens de seizoensouverture nog vaak leefden. Een nieuw seizoen, een nieuwe start. En dat na een hele lange tijd zonder officiële wedstrijden. In de eerste wedstrijd van de competitie deelde de derdedivisionist op sportpark De Biezen de punten met JOS/Watergraafsmeer: 1-1.