Volledig scherm
Sam van de Kreeke (Dosko) en Jelle Voermans (Halsteren) (still uit video)

Van de Kreeke en Voermans: van teamgenoten bij NAC naar rivalen in Bergse derby (video)

ZONDAG HOOFDKLASSE B - De derby tussen Dosko en Halsteren maakt altijd wat los. Een bijzonder duel om meerdere redenen. Voor Sam van de Kreeke (Dosko) is het een weerzien met Jelle Voermans (Halsteren). De twee waren lang teamgenoten in de jeugd bij NAC en staan nu haaks tegenover elkaar. BN DeStem sleepte de twee voor de camera.

Van de Kreeke en Voermans speelden samen van de D1 tot Jong NAC. Twee jaar geleden scheidden hun wegen: Van de Kreeke ging naar Dosko, Voermans naar NAC.

Zondag staan ze tegenover elkaar in een van de meest beladen wedstrijden uit West-Brabant. "Het zijn de twee beste ploegen uit de regio, het is gewoon dé derby", aldus Van de Kreeke.

"Je merkt hoe dat leeft onder de supporters, daar word je in meegenomen. Het is de wedstrijd van het jaar", vertelt Voermans.

Dosko staat voorlaatste, Halsteren achtste. De wedstrijd begint zondag 27 november om 14.30 op sportpark Meilust.

Sam van de Kreeke (Dosko) en Jelle Voermans (Halsteren) waren jarenlang teamgenoot in de jeugd bij NAC. Voor de camera van BN DeStem blikken ze terug op die tijd en kijken ze vooruit naar de Bergse hoofdklassederby van zondag 27 november.
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.