Volledig scherm
Kevin van Andel, spits van RBC (foto: Peter van Trijen/Pix4Profs) © Kevin van Andel, spits van RBC (foto: Peter van Trijen/Pix4Profs)

Van Andel wil meer met RBC

ZONDAG VIERDE KLASSE B - RBC speelt zondag voor de eerste periodetitel in zondag 4B tegen METO. Spits Kevin van Andel hoopt die titel te pakken en dit seizoen te promoveren naar de derde klasse.

Vorig jaar promoveerden de Roosendalers net niet. Na een 1-2-verlies in de nacompetitie moest RBC in de vierde klasse blijven. Kevin van Andel hoopt dit seizoen kampioen te worden met RBC. Een grote stap richting promotie kan de ploeg zondag zetten, als tegen METO de periodetitel gepakt wordt. Spanning heeft Van Andel nog niet. "Nee, zeker niet. Ik ga net als elke andere wedstrijd vol voor de overwinning. Hopelijk pakken we die titel."

Volgens de spits heeft RBC een grote kans om dit seizoen kampioen te worden. "Vorig seizoen hadden we met Victoria'03, Gastel en Grenswachters veel concurrentie. Die zijn alle drie gepromoveerd. Nu is onze enige echte concurrent Alliance. De kans is dus veel groter."

Van Andel was vorig seizoen de grote man bij RBC. Met 31 doelpunten had hij persoonlijk een goed jaar. Dit seizoen staat de teller nog maar op drie doelpunten na zeven wedstrijden. "Aan het einde van het seizoen had ik veel last van mijn knie. Ik was in de zomerstop helemaal genezen, maar in de voorbereiding op dit seizoen schoot het weer in mijn hamstring. Maar tegen METO zondag sta ik als het goed is weer in de basis en hoop ik weer te vlammen."

Hij hoopt alsnog veel doelpunten te maken dit seizoen. "Ik ben tevreden met minimaal 20 goals. Maar uiteindelijk staat het teambelang op de eerste plek. Eerst winnen, daarna focussen op veel doelpunten maken." Of hij hogerop wil, dat bekijkt Kefchenko na het seizoen pas. "Als we promoveren blijf ik sowieso, maar als we dat niet doen en ik ben fit, ga ik kijken of ik naar een hogere klasse toe kan."