Danny Lauwen (links) viert de 0-2 samen met doelpuntenmaker Robert Frerichs (rechts). Het werd uiteindelijk 1-8 voor de gasten.
Volledig scherm
Danny Lauwen (links) viert de 0-2 samen met doelpuntenmaker Robert Frerichs (rechts). Het werd uiteindelijk 1-8 voor de gasten. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Unitas’30 vernedert dorpsgenoot DSE, ONI trekt na doelpuntrijk bekerduel aan kortste eind tegen Baronie

districtsbekerLang werd er uitgekeken naar de bekerderby tussen dorpsgenoten Unitas'30 en DSE. De club uit Leur (Unitas'30) liet echter geen spaan heel van DSE, het werd maar liefst 1-8. Bij het bekerduel tussen derdeklasser ONI en vierdeklasser Baronie vielen er liefst vijftien doelpunten. De gasten trokken tijdens de strafschoppenserie aan het langste eind.

  1. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
    PREMIUM
    NAC - Baronie

    Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

    ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.