Robèrt Frérichs wint het kopduel van zichzelf in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Alverna.
Volledig scherm
Robèrt Frérichs wint het kopduel van zichzelf in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Alverna. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Unitas'30 loopt in mes van titelkandidaat Alverna

zondag 1CPuntloos heeft Unitas’30 de laatste speelronde voor carnaval afgesloten. Op eigen veld was titelkandidaat Alverna een maatje te groot voor de eersteklasser uit Etten-Leur: 0-3.

Unitas’30 - Alverna 0-3 (0-0). 0-1 Bart Schiks, 0-2 Johnny Dobson, 0-3 Bart Schiks.
Op het door de windvlagen geteisterde Sportpark de Lage Banken bood Unitas’30 opponent Alverna lange tijd prima partij. Weliswaar namen de gasten het initiatief, maar buiten een paar rondvliegende hoekschoppen leverde dat nauwelijks gevaar op. Sterker nog, via Matthijs Broos was het juist Unitas’30 dat de eerste speldenprik uitdeelde. De handige aanvaller strandde echter in zijn poging de goalie van de tegenstander te omspelen.

Matthijs Broos stuitte zondagmiddag meerdere keren op Alverna-keeper Robert Zaaiman.
Volledig scherm
Matthijs Broos stuitte zondagmiddag meerdere keren op Alverna-keeper Robert Zaaiman. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Via opnieuw Broos en Roman Witting kreeg de thuisploeg voor rust nog twee grote kansen om de ban te breken. Beiden schoten echter niet met scherp. Aan de andere kant trad Unitas'30-doelman Wouter van Dongen, vervanger van de door een hersenschudding afwezige Björn van Sundert, adequaat op bij enkele afstandsschoten. Zonder schade, maar ook zonder zichzelf te belonen ging Unitas’30 daarom met de brilstand de kleedkamer in.

De tweede helft besloot de ambitieuze bezoeker de riemen ietwat strakker aan te trekken. Slechts mondjesmaat kreeg de Leurse gastheer nog de kans om onder de druk uit te voetballen. Na een uur spelen resulteerde dat in de deksel op de neus. Via een standaardsituatie moest Van Dongen dan eindelijk zijn meerdere kennen in de frontlinie van Alverna. Van dichtbij werd hij in twee instanties geklopt: 0-1.

Roman Witting, links, trekt zowat het shirt van Alverna-speler Rick van Ginkel uit.
Volledig scherm
Roman Witting, links, trekt zowat het shirt van Alverna-speler Rick van Ginkel uit. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Tot een echt offensief, om de gelijkmaker te forceren, kwam Unitas’30 aanvankelijk niet. Volwassen voetbalde de Wijchense tegenstander door het Leurse verzet heen. Na de gedwongen wissel van de geblesseerde aanvalsleider Witting leek het duel als een nachtkaars uit te gaan. Tot de lepe Broos via een weergaloze actie uit het niets de score recht leek te trekken. De aanvaller stuitte echter op de doelman, waarna Robèrt Frérichs van dichtbij de rebound niet binnen kreeg.

Een minuut later was de aangewakkerde vlam alsnog gedoofd. In de 82ste minuut verdubbelde de gasten via een uitstekende vrije trap de voorsprong, om in de slotminuut dankzij een razendsnelle counter zelfs nog uit te lopen naar 0-3. Ietwat geflatteerd, terwijl de thuisploeg dankzij een makkelijk gegeven rode kaart ook Jordy Bollaert nog kwijtraakte.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.