Unitas'30 kreeg voetballes op bezoek bij Nemelaer. (archieffoto)
Volledig scherm
Unitas'30 kreeg voetballes op bezoek bij Nemelaer. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Unitas'30 krijgt er zeven om de oren tegen Nemelaer, Rood-Wit pakt punt bij hekkensluiter

zondag 1B+1CUnitas’30, tot zondagmiddag nog de minst gepasseerde defensie in de eerste klasse C, ging bij Nemelaer zwaar onderuit, 7-2. Rood-Wit kwam niet verder dan een gelijkspel bij hekkensluiter Rood-Wit, maar In 1B pakten Rood-Wit en Dosko beiden een punt.

 1. NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten
  PREMIUM
  Column

  NAC heeft geen route, geen plan, geen lef en geen geduld met jonge talenten

  Ongetwijfeld lachende gezichten dit weekend bij de mensen van de NAC-jeugdopleiding. Na Ronnie Stam, Nemanja Gudelj en Ömer Bayram eindelijk wéér een zelfopgeleide telg die vanuit de academy de stap naar het internationale voetbal maakt. Al was het vooral nuchter scoutingswerk dat Jan Paul van Hecke relatief laat naar Breda bracht. Pas als 18-jarige kwam de stoere, blonde Zeeuw over van VV Goes. Na 16(!) potjes in het eerste lonkt (via FC Utrecht) de Premier League. Wow.
 2. Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertopper Moerse Boys - Madese Boys’
  PREMIUM
  column

  Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertop­per Moerse Boys - Madese Boys’

  Vergeet Aletta Jacobs, Fannie Blankers-Koen, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Het nieuwe boegbeeld van een moderne generatie Nederlandse vrouwen heet Ellen Fokkema. De Friezin uit kerkdorp Slappeterp (drie straten, één mini-camping met gezellige theetuin) gaat komend seizoen geschiedenis schrijven. Haar club, vierdeklasser Foarút (vertaald vanuit het Fries: vóóruit), heeft van de KNVB toestemming gekregen haar in te schrijven bij het eerste van de mannen van de trotse zaterdagvierdeklasser. Een primeur!