Volledig scherm
Pietersma © Chris van Klinken / Pix4Profs

Uitblinkende legeraanvoerder Pietersma moet volledige overgave Halsteren tekenen: 'Er brak paniek uit'

Ariën Pietersma was zondag wederom een van de uitblinkers van het voor promotie strijdende Halsteren. De doelman moest echter diep in verlenging tekenen voor volledige overgave. Zodoende miste de ploeg op een haar na promotie naar de derde divisie. ,,Iedereen zit stuk.”

Halsteren verloor uiteindelijk diep in de verlenging (4-2). Lang zag het er echter niet zo uit, omdat de gasten in Oldenzaal brutaal de leiding namen. De geel-zwarten kwamen al met een 1-0 voorsprong richting het oosten en na twee doelpunten van Abdenbi werd er zelfs een marge van drie opgebouwd.

Pietersma durfde al van de derde divisie te dromen. ,,Na die 0-2 dacht ik even dat we er waren. Dat gevoel had ik echt. In balbezit namen we echter de verkeerde keuzes en we kwamen niet onder de toenemende druk uit.”

Aanvankelijk weigerde de doelman de weg naar het doel te openen, maar het was nota bene teamgenoot Jeroen Beerendonk die hem passeerde. ,,Een ongelukkig moment. Er brak gelijk paniek uit. Net daarna schieten ze de gelijkmaker tegen de touwen. Dan voel je het uit je handen glippen. Vanaf dat moment waren we kansloos.”

Met een sigaretje in zijn hand analyseert de balende goalie het duel. ,,Kijk, we waren ook niet volwassen genoeg. Op de momenten dat je onder druk staat, moet je slim zijn. Even wat langer blijven liggen, een balletje wegschieten. Dat geniepige, dat misten we vandaag. Dat is zuur. Natuurlijk, Quick’20 was absoluut beter, maar een marge van drie goals mochten we niet weggeven. Nee, dit is klote. Iedereen zit stuk.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement