Drie weken na het duel in de competitie zullen Irene 58 (oranje shirts) en Oosterhout elkaar in de districtsbeker opnieuw tegenkomen.
Volledig scherm
Drie weken na het duel in de competitie zullen Irene 58 (oranje shirts) en Oosterhout elkaar in de districtsbeker opnieuw tegenkomen. © Pix4Profs / Joris Knapen

Tweede ronde districtsbeker gaat van start: Etten-Leurse en ‘Oosterhoutse’ derby

districtsbekerNog 32 West-Brabantse amateurteams maken – samen met de overige 96 overgebleven teams – kans op de eindzege en de vier felbegeerde tickets voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De 64 wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld op donderdagavond 14 , zaterdag 16, zondag 17 en dinsdag 19 november. Uit de kokers van de KNVB rolde onder meer de fraaie Etten-Leurse derby tussen DSE en Unitas’30.

128 teams, verspreid over het gehele district Zuid 1, kennen sinds woensdagavond hun tegenstander in de volgende ronde van de districtsbeker. Zo ook Baronie zon., Halsteren zon. en Moerse Boys. De drie hoofdklassers mochten de groepsfase overslaan en kwalificeerden zich automatisch voor de tweede ronde. Derdedivisionist Dongen doet mee aan de landelijke TOTO KNVB Beker en vaardigde daardoor haar belofte-elftal af. Het belofteteam strandde echter in de groepsfase.

Moerse Boys, dat vorig seizoen in de tweede ronde strandde, gaat op bezoek bij kersvers tweedeklasser Roosendaal. De selectie van Halsteren zon. stapt de bus in voor een uitduel in het Zeeuws-Vlaamse St. Jansteen tegen STEEN. Baronie ontvangt op dezelfde zondagmiddag tweedeklasser Kruisland.

Moerse Boys (oranje shirts) en Roosendaal ontmoeten elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 toen beide clubs in de eerste klasse speelden. Moerse Boys speelt inmiddels in de hoofdklasse, terwijl Roosendaal na twee degradaties promoveerde naar de tweede klasse.
Volledig scherm
Moerse Boys (oranje shirts) en Roosendaal ontmoeten elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 toen beide clubs in de eerste klasse speelden. Moerse Boys speelt inmiddels in de hoofdklasse, terwijl Roosendaal na twee degradaties promoveerde naar de tweede klasse. © Alexander Vingerhoeds / het foto

Naast Baronie zon., Halsteren zon. en Moerse Boys wisten nog 29 West-Brabantse amateurteams zich te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker. De groepsfases leverden enkele stunts van formaat op. Na de tweede ronde moeten de amateurclubs nog vier rondes overleven, wil het volgend seizoen uitkomen in de landelijke TOTO KNVB Beker.

Blikvangers in de tweede ronde van de districtsbeker, die tussen donderdag 14 en dinsdag 19 november zullen worden afgewerkt, zijn de derby’s van Etten-Leur en de gemeente Oosterhout. DSE (Etten) en Unitas’30 (Leur), vorig seizoen respectievelijk kampioen van de vierde en tweede klasse, treffen elkaar in Etten. In Den Hout zullen derdeklasser Irene’58 en tweedeklasser TSC strijden om een plek in de derde ronde.

Programma tweede ronde districtsbeker (enkel West-Brabantse teams):

Donderdag 14 november 2019 20:00 uur:

Nieuw Borgvliet - Victoria’03 0-3

Zaterdag 16 november 2019 14:30 uur:

Halsteren zat. - FC Dauwendaele 2-1

Kogelvangers - AWSH 2 1-2

Klundert - Dubbeldam 2-1

Tholense Boys - Kloetinge 1-5

Zwaluwe Prinsenland 0-1

Roosendaal - Moerse Boys 1-4

Zondag 17 november 2019 14:30 uur:

Rijen The White Boys 5-1

Baronie zon. - Kruisland 5-0

JEKA - Gastel 1-2

Neerlandia’31 - Gilze 1-1 (Gilze wint na strafschoppen)

Schijf - Groen-Wit 3-2

STEEN - Halsteren zon. 0-4

Oosterhout zon. - IFC zon. 2-1

TSV Gudok - VVR 4-0

Dinsdag 19 november 2019 20:00 uur:

Hulsterloo - Cluzona

Bavel - Zundert

DSE - Unitas’30

Irene’58 - TSC

ONI Baronie zat.