Volledig scherm
Peter Remie op de training bij Unitas'30. © Else Loof/Pix4Profs

Twee spelers stappen op bij Unitas'30: 'Weglopen vind ik geen mentaliteit'

ZONDAG DERDE KLASSE A - Het rommelt bij Unitas’30. De ploeg van trainer Peter Remie staat onderaan in zondag 3A. Tot overmaat van ramp besloten Jim Baks en Tommy Croes afgelopen zondag kort voor de wedstrijd tegen BSC op te stappen bij de club uit Etten-Leur.

Remie deelde Croes en Bakx vorige zondag tijdens de wedstrijdbespreking mee dat zij op de bank zouden beginnen tegen BSC. Hierop besloten de twee het sportpark te verlaten. Remie was stomverbaasd toen hij hoorde van zijn aanvoerder Jordy Bollaart dat de twee waren vertrokken. „Tien minuten voor de aanvang van het duel kreeg ik van beide heren een berichtje dat ze ermee stopten”, reconstrueert Remie zijn verhaal.

„Weglopen vind ik geen mentaliteit”, vond en vindt Remie, die dat ook als zodanig uitsprak tegenover deze krant. Zijn gepubliceerde woorden in BN DeStem schoten Baks en Croes in het verkeerde keelgat. „Het is heel jammer dat het zo gelopen is. We hebben twee hele mooie jaren gehad bij Unitas’30. Helaas is het misgegaan”, zegt Croes.

Afgebrand
Baks betreurt de uitlatingen van Remie. „Hier baal ik wel van, ja. Ik ken Peter al zo’n acht jaar, hij was mijn trainer bij NAC A1. Tommy speelde onder Peter bij JEKA. Hij weet wat voor spelers wij zijn en dan worden we zo afgebrand.”

De kans dat de strijdbijl wordt begraven is volgens Baks en Croes nihil. „Wat mij betreft niet”, zegt Croes. Baks: „We stonden open voor een gesprek, maar Peter verwijderde ons al meteen van social media. Dat is tekenend voor de situatie denk ik.”