Volledig scherm
CALVIN CLEMENS (RECHTS) EN SOFYAN ASRIH (LINKS) VAN TSC © Ron Magielse/Pix4Profs

TSC-duo vol zelfvertrouwen: 'We spelen het beste voetbal in onze klasse'

ZONDAG DERDE KLASSE B - TSC greep vorige week de koppositie en moet die zondag tegen rivaal Oosterhout zien te verdedigen. Het moet de volgende stap zijn naar een succesvol seizoen. "Eigenlijk is de derde klasse TSC-onwaardig."

Vorig seizoen lukte het net niet. In de finale van de nacompetitie verloor TSC van Zundert waardoor de o zo gewenste promotie van de Oosterhouters naar de tweede klasse uitbleef. Vorige week pakte de ploeg van Ad van Seeters de koppositie in zondag 3B, al is de voorsprong van slechts een enkel punt op naaste concurrenten Groen Wit en Beek Vooruit minimaal. Calvin Clemens (20) en Sofyan Asrih (20) zijn heilig overtuigd van een goede afloop.

"Dit seizoen moet het gebeuren", zeggen ze in koor. Vol vertrouwen zien de twee jongelingen, beiden vorig seizoen doorgestroomd vanuit de A-jeugd naar het vlaggenschip, het nog lange restant van het seizoen tegemoet. "We spelen gewoon het beste voetbal in onze klasse", zegt Asrih.

Clemens: "Als groep zijn we ook gegroeid. We zijn allemaal weer een jaartje ouder en volwassener geworden. Vorig jaar slaagden we er niet in elkaar op belangrijke momenten over de streep te trekken, daarin zijn we nu verder."

Van Seeters
Wanneer de trainer ter sprake komt, gaan de kopjes van Clemens en Asrih stralen. "Zijn enthousiasme slaat over op de hele selectie", ondervindt Clemens. Asrih: "Zijn benadering is uniek. Hij riep me ooit eens toe vanaf de kant: 'Sofyan, we houden van elkaar!' Dat is toch fantastisch. Dan wil je toch die tweehonderd procent geven."

Derby
"VV Oosterhout is de te kloppen ploeg hier", onderstreept het duo het belang van de derby van zondag. Clemens: "Aan alles merk je dat de wedstrijden tegen vv Oosterhout veel meer leven dan die tegen SCO. Aan de beleving van de spelers aan beide kanten, maar ook aan het aantal toeschouwers." Asrih, lachend: "Het is onze eigen El Clásico."

  1. De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Ramon Krijnen, speler van Dosko, bezit nog steeds de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week is de beurt aan de eerste trainer die deelneemt aan de reeks: Ger Musters (Zundert).