Kenny van der Weg glijdt namens NAC Ajacied Danny Hoesen van de bal.
Volledig scherm
Kenny van der Weg glijdt namens NAC Ajacied Danny Hoesen van de bal. © Soccrates/BSR Agency

Transfervrije Van der Weg ‘denkt na’ over aanbod Hoeven 4: ‘Klinkt goed!’

Verdediger Kenny van der Weg maakte vrijdag bekend zijn Schotse werkgever Ross County vaarwel te zeggen en terug te keren naar Nederland. De cultfiguur en oud-speler van NAC heeft nog geen nieuwe club, maar kan alvast rekenen op de warme interesse van Hoeven 4. 

Waarom ook niet, moeten ze hebben gedacht in Hoeven. Via Twitter laat de club weten Van der Weg met open armen te zullen ontvangen. ‘Ons 4de elftal is drin(k)gend op zoek naar versterkingen voor op het veld maar zeker ook in de kantine, iets voor jou Kenny van der Weg?’. 

Verwacht bij de blauw-witten geen lucratief contract of een vette bonus voor Van der Weg, maar op sportpark Achter ‘t Hof ligt wél  ‘zijn’ rugnummer 28 in het verschiet.

De 28-jarige verdediger reageerde even later met een knipoog. ‘Klinkt goed! Ik zal er over nadenken’. Hoeven 4-verdediger Jesper van den Berg deed vervolgens ook nog een duit in het zakje door te stellen dat centraal achterin altijd een plekje vrij is. ‘Ik zal zorgen voor een goede coaching en voor het voetballende vermogen! Doe jij de rest zoals achter de spits aanhollen?’

Terug in Nederland

Van der Weg kiest voor een terugkeer naar Nederland, zodat hij dichter bij zijn familie kan zijn. Het is nog niet bekend bij welke club de linksback aan de slag gaat. Een rentree bij NAC lijkt uitgesloten, aangezien trainer Ruud Brood met Jethro Mashart en Javier Noblejas al twee linksachters in zijn selectie heeft.