Volledig scherm
Peter Pijpers (trainer Halsteren)

Trainersduo prijst Halsteren na bekerzege: 'Mentaal en fysiek zo sterk'

HARDERWIJK - Halsteren bereikte woensdagavond ten koste van derdedivisionist VVOG uit Harderwijk de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi. Peter Pijpers prees zijn ploeg. "We zijn mentaal en fysiek erg sterk. We vormen echt één geheel."

De trainer moest het tactisch plan in de rust ietwat omgooien. "We wilden vanaf het begin volle druk geven, maar dat ging niet goed. Daar kwamen zij onderuit. Dus hebben we als team besloten om een en ander om te zetten", aldus Pijpers.

"In de rust hebben we nadrukkelijk aangegeven dat we als collectief druk moesten uitoefenen zodat zij meer de lange bal moesten spelen , waardoor wij sneller in balbezit zouden komen", legde Ron van Nijnatten uit. Ook trainer Van Nijnatten, die samen met Pijpers momenteel eindverantwoordelijk is, prees het collectief. "De invallers hebben zeker hun meerwaarde getoond voor het team."

Toch viel net na rust de 1-0. Matthew Amoah besloot met een late gelijkmaker dat de wedstrijd beslist moest worden in verlenging en later strafschoppen. "Daar hadden we op getraind, dat hoort ook bij bekervoetbal", gaf Pijpers toe. "Ik wist dus ook dat Ariën Pietersma (de doelman, red.) de laatste strafschop wilde nemen. Zo is 'ie."

Doordat de doelman er zelf een stopte en de beslissende penalty benutte, beker Halsteren door. Capelle (eveneens derdedivisionist) is volgende week de tegenstander. "Fijn dat we de volgende ronde thuis spelen. Capelle is iets sterker dan VVOG, denk ik, maar we gaan het op dezelfde manier aanpakken en wederom onze huid zo duur mogelijk verkopen", besloot Pijpers.