Volledig scherm
Archiefbeeld: ANP Photo

Trainerscarrousel zondagvoetbal: Leesmans volgt Vermeulen op bij Internos

AMATEURVOETBAL - De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait volop. BN DeStem zet de berichten hierover op een rij.

Aanvullingen: stuur een email naar amateurvoetbal@bndestem.nl

7 februari: José van de Ven (46) wordt komend seizoen hoofdtrainer bij Dussense Boys, waar hij jarenlang als speler actief was. Van de Ven begon als trainer bij DVVC en trainde daarna Waspik, Veerse Boys en Boeimeer. Met de laatste club promoveerde hij naar de tweede klasse. Dit seizoen loopt hij stage bij hoofdklasser Achilles Veen. Dussense Boys staat momenteel negende in zondag 4C.

3 februari: Martijn van Galen verlengt zijn contract als trainer van de Bredase derdeklasser TVC Breda. Van Galen is daar coach sinds het voorjaar van 2012. De club promoveerde onder de voormalig profvoetballer (RBC, KV Mechelen) naar de derde klasse en staat daar tiende in de stand.

27 januari: Peter Leesmans neemt met onmiddellijke ingang de functie van hoofdtrainer op zich bij zondagderdeklasser Internos uit Etten- Leur. De vorige hoofdtrainer, Patrick Vermeulen, kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. Voor Vermeulen reden om het huidige seizoen niet af te maken bij Internos en per direct op te stappen. Vermeulen zat zondag tegen Philippine (2-1-winst) al niet meer op de bank en werd toen al vervangen door jeugdtrainer Leesmans. Die maakt deze competitie af als hoofdtrainer en gaat ook volgend seizoen verder in deze rol. Vermeulen, eerder actief bij RSV, MOC'17 en Halsteren, was aan zijn eerste seizoen bezig bij Internos, dat achtste staat in 3A.

26 januari: Andy Wierikx is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij de Roosendaalse zondagderdeklasser Alliance. Zijn contract werd met één seizoen verlengd. Wierikx is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de Roosendaalse club. Alliance staat momenteel op de 11e plaats in de derde klasse A.

24 januari: Trainer Jerome Ceton heeft besloten om aan het eind van het seizoen Dussense Boys te verlaten. Ceton was pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Dussense Boys, dat momenteel op de negende plaats staat in de zondag vierde klasse C.

21 januari: Ron Timmers is ook komend seizoen trainer van hoofdklasser Dongen. Zowel bestuur als spelersgroep is tevreden over Timmers, die bij Dongen zijn tweede seizoen ingaat met een nieuw contract van één jaar. Vóór Dongen trainde Ron Timmers zaterdaghoofdklasser ASWH, waar ex-Kozakken Boys trainer Michel Langerak zijn verbintenis met een jaar verlengde.

21 januari: Marco van Dijnsen is de nieuwe trainer van DIA. Hij tekent voor één jaar. De oud-NAC-speler volgt bij de Teteringse club Edwin Kock op. Van Dijnsen zit vanaf de zomer van 2012 bij de Bredase vierdeklasser SAB. Daar moest de selectie opnieuw opgebouwd worden, nadat het hele eerste elftal een jaar voor de komst van Van Dijnsen de club had verlaten. SAB is momenteel hekkensluiter. Eerder trainde hij KFC Meerle.

20 januari: Erwin van Schilt is de nieuwe trainer van Vivoo uit Huijbergen. Hij volgt Marco Klijs op die na drie jaar vertrekt. Van Schilt verlaat op zijn beurt ook na drie jaar NVS. Beide clubs spelen in de vijfde klasse.

19 januari: SVC heeft in de persoon van Dirk van der Laan de opvolger van Cees van Beers binnen weten te halen. Van der Laan (50) kwam als voetballer onder meer uit voor PSV, NAC, RBC en FC Dordrecht.

17 januari: Arno de Vries heeft zijn contract bij Right'Oh uit Geertruidenberg met één seizoen verlengd. De Vries is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de huidige nummer vijf van de vierde klasse C van het zondagvoetbal.

17 januari: Regi Essed heeft zijn contract bij Molenschot met één seizoen verlengd. Essed is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de zondagvijfdeklasser. Molenschot staat op de 12de plaats in de vijfde klasse C.

17 januari: Trainer Johan Gabriëls verlengt zijn contract bij de Oosterhoutse eersteklasser TSC. Hij is daar bezig aan zijn eerste jaar. De club stond voor de winterstop op de dertiende plaats in de stand.

15 januari: SCO/Tofs heeft Fred Kruijs gestrikt als trainer van het eerste elftal. Hij volgt bij de derdeklasser volgend seizoen Marcel van Helmond op. Kruijs komt uit Dongen en traint Uno Animo in de tweede klasse. Eerder was de oud-profvoetballer van De Graafschap trainer van Madese Boys en Achilles Veen.

14 januari: Trainer Peter Burg heeft een jaar bijgetekend bij voetbalclub Be Ready uit Hank. Burg is daar aan zijn eerste jaar bezig. Be Ready staat onder zijn leiding op de zevende plaats in de vierde klasse C van het zondagvoetbal.

13 januari: Cees Mous verlengt zijn contract als trainer bij Irene’58 uit Den Hout. De spelersgroep heeft in de verlenging een belangrijke stem gehad. De voetballers gaven aan graag met hem verder te gaan. Mous is bezig aan zijn eerste jaar bij Irene’58 en tekent voor nog een jaar. Irene’58 staat achtste in de vierde klasse C.

13 januari: Piet Gabriëls verlengt zijn contract met de Dongense voetbalclub DVVC met één jaar. Hij is bezig aan zijn eerste jaar. De club staat in de vierde klasse C op de dertiende plaats. Eerder was Gabriëls trainer van VV Oosterhout, SCO, Gilze, UVV, JPS, TVC, Zundert, METO en Grenswachters.

13 januari: De Galderse voetbalclub Gesta wordt ook volgend jaar getraind door Marco Maas. De club en trainer zijn een contract voor een extra jaar overeengekomen. Maas traint de club al drie jaar. Gesta staat derde in de vijfde klasse C, op vier punten van koploper Reeshof SV. Gesta promoveerde niet eerder naar de vierde klasse.

13 januari: Trainer Peter van Oirschot is ook volgend jaar trainer bij voetbalclub Grenswachters uit Putte. Hij is bezig aan zijn derde jaar en tekent voor één seizoen bij. Grenswachters behaalde dit seizoen in de vierde klasse B 17 punten uit 13 wedstrijden. Zondag wordt de competitie hervat tegen Vosmeer.

13 januari: Vijfdeklasser TPO uit Moerdijk verlengt het contract met trainer Michel Dons met één jaar. De oefenmeester is bezig aan zijn derde jaar bij de Moerdijkse voetbalclub die speelt in de vijfde klasse B van het amateurvoetbal en daarin onderaan staat, met vier punten uit twaalf wedstrijden.

13 januari: Joey Verhoeven uit Tilburg is de nieuwe trainer van de Ulvenhoutse voetbalclub UVV'40. De 33-jarige Verhoeven is assistenttrainer bij vv.Viola, van beroep sportinstructeur en geeft loop- en conditietrainingen bij de jeugdopleidingen van Willem II/RKC, Helmond Sport en VVV. UVV'40 wordt zijn eerste club als hoofdtrainer.

12 januari: Mark Klippel volgt komend seizoen Arie Boonstoppel op als trainer van Madese Boys. Hij tekent een contract voor één jaar bij de tweedeklasser uit Made. De Bredanaar is momenteel coach bij Cluzona in Wouw, waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen.

12 januari: Lepelstraatse Boys heeft met Barry de Wit overeenstemming bereikt om per direct hoofdtrainer te worden. Hij volgt interim-coach Serge Bakker op, die op zijn beurt de tussentijds opgestapte Johan Nagtegaal op volgde. Lepelstraatse Boys staat momenteel op een dertiende plaats in de vierde klasse B van het zondagvoetbal.

11 januari: NVS uit Nieuw-Vossemeer gaat volgend seizoen met Anton Verwey als nieuwe trainer aan de slag. Verwey komt van Halsteren en gaat voor het eerst als hoofdtrainer aan het werk.

10 januari: VV Hoeven heeft Kees Daemen vastgelegd als nieuwe trainer. Hij tekent voor een jaar bij de vorig jaar naar de derde klasse gepromoveerde club. Daemen was eerder werkzaam bij Terheijden.

10 januari: Peter Maaskant staat ook volgend seizoen voor de groep bij PCP. Maaskant, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Bredase club, staat met PCP momenteel op de achtste plaats in de vijfde klasse B van het zondagvoetbal.

9 januari: Trainer Joost Hulshof heeft zijn contract bij De Schutters met twee jaar verlengd. De Dinteloorder is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg uit Stampersgat, die negende staat in 5e klasse B. In zijn eerste seizoen pakte Hulshof met De Schutters de titel in 5e klasse, het jaar daarna volgde degradatie.

7 januari: Robert Molenaar (44) wordt de nieuwe trainer van zondagtweedeklasser Halsteren. De oud-prof van Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC tekende een driejarige overeenkomst. John Heijnen, die samen met Ron van Nijnatten en Frans Vermeulen de onderhandelingen met Molenaar voerde, stak zijn blijdschap over de komst van Molenaar niet onder stoelen of banken. "Een man met een enorme staat van dienst in het betaalde voetbal. We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar hij stak er ver bovenuit.'' Molenaar was als trainer werkzaam bij AZ en NEC. In Alkmaar leidde hij de A1 naar het kampioenschap; bij NEC was hij assistent van Alex Pastoor. Enkele dagen nadat die als hoofdtrainer werd ontslagen, verdween ook de in Roosendaal woonachtige Molenaar van het toneel.

7 januari: Trainer Johan van Batenburg verlengt zijn contract met voetbalvereniging DEVO uit Bosschenhoofd. Hij is bezig aan zijn derde seizoen en plakt daar een jaar aan vast. Al die jaren speelt DEVO in de vijfde klasse. De Bosschenhoofdse voetbalclub staat daar momenteel op de zevende plaats.

7 januari: Cees Stoutjesdijk traint komend seizoen vv Vosmeer. De in Bergen op Zoom woonachtige Stoutjesdijk was op het eiland Tholen eerder trainer van Smerdiek, WHS, Stavenisse en NOAD en is momenteel actief bij SPS. Bij de zondag vierdeklasser vv Vosmeer is Stoutjesdijk de opvolger van Adrie Capelle.

7 januari: Ronald Broos is ook volgend seizoen trainer van Nieuw Borgvliet. De 33-jarige oefenmeester uit Hoogerheide is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de Bergse vierdeklasser. De club staat in de stand op de zevende plek, op achttien punten van koploper FC Bergen.

6 januari: John de Frel vertrekt bij Victoria’03 in Oudenbosch. Hij is er slechts één seizoen werkzaam geweest. De Frel zegt de club te verlaten omdat een aantal spelers aan het einde van het seizoen afhaakt. Hij ziet daarom te weinig perspectief om door te gaan.

6 januari: Trainer Ivo van Moergestel verlengt zijn contract met voetbalvereniging Rijen met één jaar. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Rijense derdeklasser. Beide partijen zijn tevreden over hoe het met de club gaat en hoe Van Moergestel functioneert. VV Rijen staat vijfde in de derde klasse B

6 januari: Marco Klijs traint volgend seizoen Gloria UC uit Baarle Nassau. Hij volgt Appie Holtes op, die daar aan zijn derde seizoen bezig is. Klijs traint momenteel de vijfdeklasser Vivoo uit Huijbergen. Twee seizoenen geleden degradeerde Vivoo. Klijs tekent voor een jaar, met een optie voor een tweede.

6 januari: John Taks is de nieuwe hoofdtrainer van het Rijsbergse VVR. Hij is bezig aan zijn derde jaar bij VV Hoeven, deze club promoveerde vorig jaar van de vierde naar de derde klasse. VVR neemt na vier seizoenen afscheid van trainer Wilfried Foesenek, die vertrekt naar Wernhout.

5 januari: Gilze heeft het contract met coach Emiel Heefer met één seizoen verlengd. De trainer is bezig aan zijn eerste jaar en staat met zijn ploeg onderaan in zondag 3B. Desondanks spreekt het bestuur zijn vertrouwen uit in Heefer.

5 januari: Martijn van Wanrooy heeft zijn contract bij WDS’19 met één seizoen verlengd. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen bij WDS’19, dat op de dertiende plaats staat in de vierde klasse D van het zondagvoetbal.

5 januari: Fred Vrolijk is volgend jaar trainer van Viola. De huidige coach van Chaam heeft voor één jaar getekend bij de zondagvierdeklasser uit Alphen.

4 januari: Patrick Arnouts staat vanaf het seizoen 2014/2015 voor de groep bij NSV uit Nispen. De 36-jarige Arnouts komt over van Steenbergen, dat net als NSV uitkomt in de vierde klasse B van het zondagvoetbal.

3 januari: Trainer Marco Ernest gaat na dit seizoen van VVC’68 naar Steenbergen. De 44-jarige Ernest is de voorbije 24 jaar aan VVC’68 verbonden. De laaste drie jaar als hoofdtrainer en de drie jaar daarvoor als assistent. Eerder was hij speler bij de voetbalclub uit Halsteren. „Dit zal altijd mijn vereniging blijven. Toch wil ik in mijn carrière een stapje maken, iets anders doen.” Ernest beseft dat Steenbergen op een lager niveau speelt, in de vierde klasse op zondag, tegenover VVC’68 in de tweede klasse op zaterdag. „Steenbergen speelt op een te laag niveau, de club moet richting de derde klasse. Het is een uitdaging om Steenbergen hogerop te brengen. De club heeft een jeugdplan met visie op de opleiding en aansluiting van de jeugd met het eerste elftal. Dat kunnen weinig clubs zeggen”, zegt Ernest die een contract tekent voor één jaar. „Met de intentie langer te blijven”, voegt hij er aan toe. Ernest volgt bij Steenbergen Patrick Arnouts op.

3 januari: Alkan Uzun is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij VCW uit Wagenberg. Uzun is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagvijfdeklasser. Uzun, eerder hoofdtrainer bij DVVC en Barça, staat met VCW op de vierde plaats in de vijfde klasse B.

3 januari: Remco Broos heeft zijn contract bij METO met één seizoen verlengd. Broos is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in Hoogerheide. METO staat halverwege het seizoen op de zesde plaats in de vierde klasse B van het zondagvoetbal.

2 januari: Peter Deelen heeft zijn contract bij WVV’67 met één jaar verlengd. Deelen, die vorig seizoen promoveerde met de Woensdrechtse club, is bezig aan zijn derde seizoen bij WVV’67, dat momenteel negende staat in de zondag vierde klasse B.

2 januari: RBC verlengt het contract met trainer Erwin van der Woerdt met één jaar. Van der Woerdt is bezig aan zijn tweede jaar bij RBC. De Roosendaalse club staat na promotie vorig seizoen, zesde in de vierde klasse D. RBC verlengt het contract met trainer Erwin van der Woerdt met één jaar. Van der Woerdt is bezig aan zijn tweede jaar bij RBC. De Roosendaalse club staat na promotie vorig seizoen, zesde in de vierde klasse D.

30 december: BSV Boeimeer heeft in Hans Talboom de opvolger gevonden voor Conrad Horsten. Het bestuur van Boeimeer, de spelersraad en Hans Talboom zijn maandag een overeenkomst voor één seizoen aangegaan. Boeimeer komt uit in de derde klasse B van de zondagamateurs.

30 december: Natalino Storelli heeft zijn contract bij BSC met één seizoen verlengd. De oefenmeester is momenteel al bezig aan zijn vijfde seizoen bij de zondagtweedeklasser. Storelli, die in het seizoen 2010/2011 met BSC promoveerde naar de tweede klasse, staat met BSC momenteel op de twaalfde plaats in de tweede klasse E van het zondagvoetbal.

29 december: Het contract van Taco Brouwer als hoofdtrainer van de VV Schijf is met een jaar verlengd. Brouwer is momenteel aan zijn eerste seizoen bezig bij de nummer 12 uit zondag 4e klasse D.

29 december: André Maas volgt na dit seizoen Mark Klippel op als trainer bij Cluzona, de nummer drie uit zondag 3A. Klippel verlaat Wouw na vijf jaar. Maas komt uit Wouw en speelde zelf in het eerste van Cluzona, MOC'17 en Halsteren. Hij trainde eerder onder andere HSC'28, WHS, Tholense Boys, SC Gastel en nu Duiveland (zaterdag 2E).

28 december: Wilfried Foesenek is vanaf volgend seizoen trainer van VV Wernhout. Hij traint momenteel het Rijsbergse VVR en volgt in Wernhout John van Aert op.

28 december: Dennis Braspenning verlaat UVV'40 voor VV Klundert. De 33-jarige Braspenning speelde bij RBC en Halsteren en heeft de jeugd van NAC Breda getraind. Bij Klundert volgt Braspenning Arno Gabriëls op. Braspenning is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij UVV'40, dat vijfde staat in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal.

27 december: Reinald Boeren staat vanaf volgend seizoen voor de groep bij Rood Wit uit Sint Willebrord. De huidige oefenmeester van Roosendaal tekent voor één seizoen bij de zondagderdeklasser, waar hij Ad Kas opvolgt. Kas wordt hoofd jeugdopleiding in Sint Willebrord. Boeren is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij Roosendaal, waarmee hij vanuit de derde klasse opklom tot de eerste klasse. Boeren, die eerder ook als hoofdtrainer actief was bij SC Gastel en BSC, heeft zin in de klus bij Rood Wit. „De gesprekken met Rood Wit waren goed en het draagvlak binnen de vereniging is breed. Er staat hier een elftal met veel mogelijkheden, het zijn jonge en bereidwillige gasten. De doelstelling is om op lange termijn een stapje te maken met Rood Wit.” Want hoewel Boeren maar een contract voor één jaar heeft getekend, is er vanuit beide partijen om er een langer project van te maken. „Ik ben niet iemand om ergens voor een kortere tijd te werken, we hopen dat het aan beide kanten voor een langere termijn werkt.”

24 december: Dion Schuurmans staat ook volgend seizoen voor de groep bij Virtus. De oefenmeester uit Lage Zwaluwe heeft zijn contract bij de zondagderdeklasser uit Zevenbergen met één seizoen verlengd. Schuurmans is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Virtus, waarmee hij momenteel vijfde staat in de derde klasse A van het zondagvoetbal. In zijn eerste seizoen bij Virtus promoveerde Schuurmans van de vierde naar de derde klasse.

23 december: Ger Musters is ook in het volgende seizoen trainer van VV Zundert. De coach is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de huidige nummer drie van de zondag vierde klasse D.

23 december: Peter Remie traint vanaf volgend seizoen Unitas'30 uit Etten-Leur. De oud-NAC-speler is nu nog trainer van het Bredase JEKA en volgt bij de Etten-Leurse derdeklasser Jack Beusenberg op. "Ik ben er heel blij mee. Unitas'30 is een ambitieuze club die terug wil naar de eerste klasse. Die ambitie past bij mij. Bovendien heeft de vereniging een schitterende accommodatie waar ik graag ga werken", zegt Remie. Hij tekende voor één jaar.

22 december: DIVO heeft het contract met trainer Hans Vos met één seizoen verlengd. Voor het jaar daarna is een optie vastgelegd. Vos is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Dinteloordse vijfdeklasser. DIVO staat tweede in de vijfde klasse B.

21 december: John van Aert volgt Maickel Sebrechts op als trainer van voetbalclub Achtmaal. Van Aert maakte eerder bekend te vertrekken bij VV Wernhout. Sebrechts werkte twee jaar bij Achtmaal, dat in de vijfde klasse B op de zesde plaats staat. Van Aert woont in Achtmaal en heeft daar lange tijd gevoetbald. Als trainer was hij ook werkzaam bij DEVO.

21 december: FC Bergen heeft het contract met trainer Gerard Lazarom met een jaar verlengd. De club staat ongeslagen aan de leiding in de vierde klasse B.

21 december: Cees van Beers vertrekt na dit seizoen bij SVC. Van Beers was 3,5 jaar coach bij de club uitkomend in 4C.

20 december: Richard Hesterman staat ook in het seizoen 2014/2015 voor de groep bij Oosterhout. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagderdeklasser, waarmee hij aan kop gaat in de derde klasse B.

20 december: Marco Klijs vertrekt na dit seizoen als trainer bij Vivoo. Klijs heeft er dan drie jaar opzitten als coach in Huijbergen. Vivoo staat achtste in de vijfde klasse A.

20 december: Arie Boonstoppel vertrekt na dit seizoen bij Madese Boys. De coach promoveerde vorig seizoen in zijn debuutjaar met de club naar de tweede klasse. Daar staat Made nu vijfde.

20 december: Jurgen Aernouts is ook volgend seizoen trainer van Moerse Boys. De coach is bezig aan zijn tweede jaar bij de club uit Klein-Zundert waarmee hij vorig seizoen promoveerde naar de eerste klasse.

20 december: Marcel van Helmond vertrekt na dit seizoen als trainer bij SCO/TOFS. De voormalige profvoetballer is bezig aan zijn eerste seizoen als coach bij de zondagderdeklasser uit Oosterhout. Van Helmond gaat vanaf 1 juli aan de slag bij de nieuwe vereniging GRC'14, een fusieclub van VV Giessen en Rijkswijkse Boys.

20 december: Edwin Kock staat in het seizoen 2014/2015 voor de groep bij zondagderdeklasser Terheijden. Kock is momenteel nog hoofdtrainer van DIA. Met DIA staat Kock bovenaan in de vierde klasse C van het zondagvoetbal. Kock, die afkomstig is uit Terheijden, was eerder ook hoofdtrainer van WDS'19, Zwaluwe en Advendo.

20 december: SV Sprundel verlengt het contract met de huidige trainer Peter Baan met twee seizoenen. Baan is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij de huidige nummer tien uit de vierde klasse D van het zondagvoetbal. Daarvoor was hij vijf seizoenen trainer van DSE uit Etten-Leur, waarmee hij van de vijfde naar de vierde klasse promoveerde. Het bestuur van SV Sprundel is zeer tevreden over de manier waarop Baan dit seizoen eigen jeugdspelers heeft ingepast in de selectie van het eerste elftal. Daaruit waren na vorig seizoen zeven gestopte basisspelers verdwenen, die samen goed waren meer dan vijftig jaar ervaring.

19 december: Rien Luijsterburg knoopt er na dit seizoen nog minstens een derde jaar aan vast bij zondagclub HSC’28 in Heerle. De ploeg staat momenteel tiende in zondag 4B.

19 december: Marc van der Linden is ook volgend seizoen trainer bij DSE in Etten-Leur. Hij is bezig aan zijn eerste jaar. DSE staat zesde in 4C en tweede in de tweede periode.

18 december: René van Nijnatten verlengt binnenkort zijn contract als trainer van RSV met één jaar. De Bredanaar zit nu voor het eerste seizoen bij de Rucphense vijfdeklasser. Daarvoor trainde hij onder meer Bavel en Hoeven.

18 december: John Taks vertrekt na dit seizoen bij VV Hoeven. De Sprundelse trainer is bezig aan zijn derde jaar bij de club, waarmee hij van 4e naar 3e klasse promoveerde.

18 december: Kees de Rooij is ook na dit dit seizoen trainer van MOC'17 uit Bergen op Zoom. Hij is bezig aan zijn tweede jaar. Het MOC-bestuur roemt De Rooij vanwege zijn kwaliteiten als trainer, toewijding en betrokkenheid bij de vereniging. Ook de belangstelling voor de jeugd spreekt de club aan. Met De Rooij als hoofdtrainer promoveerde MOC vorig seizoen van de derde naar de tweede klasse.

18 december: De Rijsbergse voetbalclub VVR verlengt het contract met trainer Wilfried Foesenek niet. De inwoner van Achtmaal is bezig aan zijn vierde seizoen. "Wat mij betreft is de rek er nog niet uit", zegt Foesenek, die volgens eigen zeggen in beeld is bij enkele andere clubs. "Ik hoef gelukkig niet te solliciteren." De oefenmeester is trots dat VVR in zijn periode is gegroeid van vijfdeklasser naar een club die goed meedraait in de vierde klasse D. De Rijsbergenaren staan momenteel zevende in de stand.

17 december: Voetbalvereniging Noordhoek heeft het contract met Edwin Nieuwlaat met een jaar verlengd. De Roosendaler is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij de zondagclub, waarmee hij momenteel twaalfde staat in de vierde klasse C.

​17 december: Wim Boelens is volgend seizoen de hoofdtrainer van JEKA. Hij volgt Peter Remie op. Boelens traint momenteel de A-jeugd van JEKA en was in de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 al hoofdtrainer van de Bredase tweedeklasser. JEKA liet dinsdagavond weten verheugd te zijn dat een trainer uit de eigen gelederen, die bekend is met de structuur en cultuur van JEKA, kan doorstromen naar het hoogste seniorenteam. JEKA staat momenteel negende in de tweede klasse E.

17 december: NVS uit Nieuw-Vossemeer en trainer Erwin van Schilt gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Van Schilt is bezig aan zijn derde voetbaljaargang bij de huidige nummer tien uit de vijfde klasse C van het zondagvoetbal.

16 december: Edwin Verheijen is de nieuwe trainer van zondagvierdeklasser Chaam. Verheijen volgt Fred Vrolijk op, die met Chaam vijfde staat in de vierde klasse D.

16 december: Raamsdonk heeft het contract met Eugène van der Heijden met één seizoen verlengd. Van der Heijden is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagvierdeklasser. Raamsdonks staat momenteel op de laatste plaats in de vierde klasse C.

15 december: Trainer Wouter van de Vendel en OVV'67 zijn overeengekomen dat de oefenmeester ook volgend seizoen aan het roer zal staan van OVV'67 uit Oosteind. OVV'67 komt uit in de vijfde klasse C en neemt daar momenteel de achtste plaats in.

15 december: Marco Verschuren heeft zijn contract bij Bavel met één jaar verlengd. De trainer die vorig jaar Veerse Boys naar de titel leidde en momenteel met zijn ploeg aan de leiding staat in de vierde klasse D, is bezig aan zijn eerste jaar in Bavel.

15 december: Peter Sweres heeft zijn contract bij Dosko met één seizoen verlengd. Sweres is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser.Sweres promoveerde in zijn eerste seizoen vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse. Bij het eerste jaar in de hoofdklasse draait Dosko na een matige start momenteel erg goed en staat het op een tiende plaats. Sweres was eerder ook hoofdtrainer van Virtus, Rillandia, Unitas'30 en JEKA.

13 december: Eric Koenraads heeft zijn contract bij zondagtweedeklasser Groen-Wit verlengt. Het wordt voor Koenraads alweer zijn vijfde seizoen op rij bij Groen Wit, waar hij eerder tussen 1998 en 2006 ook al hoofdtrainer was. Groen-Wit staat op dit moment op een tiende plaats in de tweede klasse E.

13 december: Neerlandia’31 uit Dorst en trainer Henk van Boxel gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Van Boxel heeft dan twee seizoenen voor de groep gestaan. Neerlandia’31 komt uit in de vijfde klasse C en staat daar momenteel vierde.

13 december: Ad Kas stopt aan het einde van de huidige competitie als hoofdtrainer bij Rood Wit. Kas kiest ervoor om vanaf komend seizoen voor drie jaar hoofd jeugdopleiding te worden bij de derdeklasser uit Sint Willebrord. Kas is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij Rood Wit. Na promotie vanuit de vierde klasse via de nacompetitie pakte hij vorig seizoen een periodetitel in derde klasse. In de huidige competitie staat Kas met Rood Wit zesde in derde klasse A.

13 december: Wim Blommerde is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij ODIO. De zingende trainer uit Oudenbosch is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij de Ossendrechtse zondagclub. Vorig seizoen leidde hij ODIO naar de titel in de vijfde klasse. De groenwitte brigade staat nu derde in de vierde klasse B, achter FC Bergen en SC Gastel.

10 december: Jeroen van Bezouwen wordt de nieuwe trainer van Roosendaal. De Tilburgse coach volgt na dit seizoen Reinald Boeren op, die na vijf jaar vertrekt bij de huidige nummer zeven uit de eerste klasse C van het zondagvoetbal. Van Bezouwen is momenteel trainer van derdeklasser ODC uit Boxtel. Daarvoor werkte hij bij Zwaluwe, DVVC in Dongen en was hij jeugdtrainer bij Willem II.

10 december: Ronald van Oeveren vertrekt na dit seizoen als trainer van NSV. De Zeeuwse coach heeft er dan twee jaar opzitten bij de Nispense club, waarmee hij vorig jaar van de vijfde naar de vierde klasse promoveerde. NSV staat momenteel tiende in de vierde klasse B van het zondagvoetbal.

​9 december: Jacco Theunisse is ook het komende seizoen trainer van derdeklasser SC Kruisland. De oefenmeester uit Roosendaal is momenteel aan zijn tweede seizoen bezig in Kruisland. Onder Theunisse werd de ploeg tijdens het seizoen 2012-2013 kampioen in de vierde klasse.

8 december: Trainer Peter Maas vertrekt aan het einde van het seizoen bij tweedeklasser Halsteren. De Roosendaalse oefenmeester, momenteel aan zijn tweede seizoen bezig op De Beek, liet de club weten dat hij 'andere dingen wil doen in het voetbal'. Daarom is contractverlenging geen optie. Peter Maas wilde met Halsteren op termijn doorstoten naar de hoofdklasse. Daar maakte hij geen geheim van. Die ambitie sprak ook uit het aantrekken van een aantal spelers. Na een behoorlijke start, ging het in de slotfase van het seizoen door blessures en een overladen programma echter helemaal mis. De ploeg verzeilde in de nacompetitie en degradeerde na een dubbele tegen het Zundertse Moerse Boys. Dit seizoen is, opnieuw met een aantal versterkingen, alles erop gericht de terugkeer naar de eerste klasse te realiseren. Halsteren ligt wat dat op koers. Maas maakte zondag na afloop van de wedstrijd tegen VOAB zijn vertrek bekend aan de selectie.

8 december: Jorco de Kok is ook volgend jaar coach bij Veerse Boys. De club uit Raamsdonksveer heeft het contract met de Oosterhouter met een seizoen verlengd. De Kok is bezig aan zijn eerste jaar bij de derdeklasser en was vorig seizoen nog assistent-coach bij TSC. Vorig jaar werd Veerse Boys kampioen in de vierde klasse. Momenteel staan de Verenaren op de tweede plek in zondag 3B.

7 december: Ruud van den Heuvel heeft zijn contract bij Waspik met één seizoen verlengd. Van den Heuvel is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagderdeklasser. In het nieuwe contract met Van den Heuvel is een optie voor het seizoen 2015/2016 opgenomen. Waspik staat momenteel tiende in de derde klasse B van het zondagvoetbal.

6 december: Jack Beusenberg stapt aan het einde van dit seizoen op als trainer van Unitas'30. De coach uit Lage Zwaluwe is momenteel bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen bij club uit Etten-Leur. Het besluit van Beusenberg komt op een opmerkelijk moment. Unitas staat op de eerste plaats in de derde klasse A van het zondagvoetbal met 29 punten uit 11 duels. De ploeg won tot dusver 9 competitiewedstrijden en speelde er 2 gelijk. "Ik wil hier met een goed gevoel vertrekken", motiveert Beusenberg zijn beslissing.

5 december: Trainer Kees Daemen heeft het besluit genomen voetbalclub SV Terheijden na vier jaar te verlaten. De Rijsbergse oefenmeester heeft de beslissing 'op gevoel' genomen. "Het gaat heel goed, toch zegt mijn gevoel dat het goed geseest is. Ik kan beter nu die stap zetten, dan volgend jaar in een moeilijke situatie te komen als het niet goed draait." De 52-jarige Daemen trainde eerder VVR en Zundert.

3 december: Trainer Mark Klippel uit Breda verlaat na vijf jaar voetbalclub Cluzona uit Wouw. In de eerste twee jaar van zijn periode, promoveerde Cluzona van de vijfde naar de derde klasse. "In die klasse spelen we steeds beter", zegt de 41-jarige Klippel, die zelf het besluit nam om de zondagclub te verlaten.

3 december: Arno Gabriëls tekent een contract voor twee jaar bij Beek Vooruit, met een optie voor een derde jaar. Gabriëls vertrekt na dit seizoen bij eersteklasser Klundert. Beek Vooruit-voorzitter Jan Hoppen is verguld met de nieuwe trainer: "Hij heeft bij ons in het zaterdagteam gespeeld en kent de club dus. Met hem willen we eigen jeugd inpassen en we hopen dat spelers terugkeren bij Beek Vooruit. We zijn gegaan voor de top onder de trainers van amateurclubs en hebben die met Arno Gabriëls gevonden." Beek Vooruit kreeg tien sollicitaties van trainers.

​1 december: Martin Clerx staat ook volgend seizoen voor de groep bij de zondagtak van Barça. De Bredase oefenmeester is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de club die momenteel achtste staat in de vierde klasse C van het zondagvoetbal.

1 december: Henk Jansen vertrekt na één seizoen alweer bij Viola. De oefenmeester heeft besloten om de club uit Alphen te verlaten. Jansen draait momenteel een erg goed seizoen met Viola, dat op een knappe derde plaats staat in de vierde klasse D van het zondagvoetbal.

​29 november: Hoofdtrainer Patrick Arnouts van VV Steenbergen neemt na afloop van het huidige seizoen afscheid bij de club uit de vierde klasse B van het zondagvoetbal. Tegenover het bestuur heeft de Sprundelaar aangegeven dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Daarop is in onderling overleg besloten om het contract na twee seizoen te beëindigen. Arnouts leidde Steenbergen vorig seizoen naar de zevende plaats in de eindstand in 4B, de positie die de ploeg ook momenteel bezet. Voordat Arnouts aan de slag ging bij Steenbergen, was hij 3,5 jaar hoofdtrainer bij Sprundel, waar hij zelf ook gevoetbald heeft.

28 november: Trainer Appie Holtes verlaat voetbalclub Gloria UC uit Baarle Nassau.Hij was er één jaar jeugdcoördinator en trainer van de A-jeugd en drie jaar hoofdtrainer. Gloria UC komt uit in de vierde klasse D van het zondagvoetbal.

19 november: Peter Remie verlaat na dit seizoen de Bredase voetbalclub JEKA. De trainer heeft dit besluit dinsdag genomen en voorafgaand aan de training aan zijn spelersgroep gemeld. De oud-NAC-speler is bij JEKA bezig aan zijn derde seizoen. Vorig seizoen degradeerde JEKA uit de eerste klasse. Momenteel staat de club in de onderste regionen van de tweede klasse E.

​15 november: Fred Vrolijk vertrekt na dit seizoen bij Chaam. De oefenmeester, die vorig seizoen met Chaam promoveerde naar de vierde klasse, is bezig aan zijn derde seizoen bij de huidige nummer zeven van de vierde klasse D.

15 november: Hans Talboom vertrekt na vier seizoenen als hoofdtrainer bij Beek Vooruit. De club meldt dat in goed overleg is besloten om het aflopende contract niet te verlengen. Beek Vooruit staat momenteel derde in de vierde klasse C van het zondagvoetbal. Talboom werd in het seizoen 2011/2012 kampioen met Beek Vooruit in de vierde klasse, maar vorig seizoen volgde direct weer degradatie.

11 november: Reinald Boeren verlaat aan het einde van het seizoen eersteklasser Roosendaal. De oefenmeester was vijf seizoenen werkzaam op sportpark Hulsdonk. Boeren (42), buurtsportcoach en projectcoördinator bij Sportservice West-Brabant, promoveerde met Roosendaal van de derde naar de tweede en het afgelopen seizoen enigszins verrassend van de tweede naar de eerste klasse van het zondagvoetbal.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen