Volledig scherm
Marvin de Beer (Moerse Boys) stuurt zijn tegenstander het bos in. © Gerard van Offeren / Pix4Profs

Trainers amateurvoetbal: competitie pas drie weken later in september beginnen? Graag!

AMATEURVOETBAL – Het voornemen van de KNVB om met clubs in het amateurvoetbal in gesprek te gaan om de competitie pas drie weken later in september te laten beginnen, kan bij trainers, spelers en andere betrokkenen op instemming rekenen. ‘Dit had tien jaar geleden al moeten gebeuren.’

Veel van hen zien louter voordelen als de competitie drie weken later begint dan nu het geval is. Selecties zijn completer en (zo goed als) iedereen zal terug zijn van vakantie. Het overgrote deel van de mensen die de poll invulden op deze website is voor.

Ook de vier trainers die wij om een reactie vroegen, reageerden eensluidend:

Wim Boelens (JEKA, zondag tweede klasse E): "Goed plan. Wij hebben grote problemen gehad, dat we vanwege vakanties soms de helft van de selectie van het eerste en tweede elftal misten. Dan krijg je schandalige uitslagen. Er worden wel weekends vrijgeroosterd voor bekerduels, maar al snel is daar de helft van de ploegen uitgeschakeld. Dan moet at op een gegeven moment maar door de week en de competitie voorrang."

Gerard Lazarom (FC Bergen, zondag derde klasse A): "Dit hadden ze tien jaar eerder al moeten invoeren. Maar de KNVB lijkt nu pas te anticiperen op het invoeren van de spreiding van vakanties over ons land. In Zuid-Nederland zijn wij qua vakantieperiode als laatste aan de beurt, dit jaar begonnen de scholen pas weer in september. Bovendien sta ik liever in het zonnetje dan in een regenjas langs de lijn. Of het competitievervalsing is, weet ik niet. Iedereen heeft er immers last van."

Danny Matthijsen (RBC, zondag vierde klasse B): "Dit kan een oplossing zijn. Wij hebben begin dit seizoen spelers van de A1 en het eerste bij elkaar moeten zetten om voldoende man te hebben. In juli train je drie weken door om ze daarna vier weken vrij te geven en daarna pas de voorbereiding te kunnen starten. Maar je zou bij wijze van spreken pas in oktober aan de competitie moeten beginnen om er echt wat aan te hebben en echt voorbereid aan de competitie te kunnen beginnen."

Erwin de Nijs (Tholense Boys, zaterdag derde klasse B): "Uitstekend idee. Ik vraag me dan wel af of er ook nog wijzigingen volgen in de winterstop. Ik heb aan het begin van dit seizoen zelf ook last van gehad. Wij hebben een jong elftal met veel studenten. Omdat de vakantie laat viel heb je dan pas heel laat je spelers compleet. Ook omdat de weersomstandigheden in juni vaak prettiger zijn, lijkt het me een goed idee."