Ton Cornelissen bij TSC, deze zomer vertrekt hij.
Volledig scherm
Ton Cornelissen bij TSC, deze zomer vertrekt hij. © TSC

‘Toto’ Cornelissen verlaat TSC en trekt naar IJsselmeervogels

Oefenmeester Ton Cornelissen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De huidige trainer van de Oosterhoutse tweedeklasser TSC vertrekt als assistent-trainer naar de tweededivisionist Ijsselmeervogels. 

De oud-prof tekent aldaar een contract voor één seizoen. ,,Het is een prachtige en grote club. Ik zie het als een mooie kans en een geweldige nieuwe uitdaging”, vertelt hij met de nodige superlatieven. 

De nieuwe hoofdtrainer van IJsselmeervogels, Berry Smit, is een oude bekende van het voetbaldier. ,,Ik ken Smit uit mijn tijd als profvoetballer. Ik voelde me gevleid toen er pasgeleden vanuit de club weer contact met me werd opgenomen. In het verleden hebben we al vaker gesproken. Het voelde deze keer gelijk goed.” 

Doel om kampioen te worden

Cornelissen weet wat er van hem verwacht gaat worden. ,,Het gaat om ongeveer eenzelfde rol als die ik bij Kozakken Boys had. De focus ligt op het eerste elftal. De club heeft als doelstelling om ieder jaar kampioen te worden. Ook ga ik proberen om mijn steentje bij te dragen aan de doorstroming vanuit de jeugd.” 

Zijn agenda komt er volgens hem steeds voller uit te zien. ,,Het gaat erg druk worden. Zeker omdat ik mijn werk als jeugdscout voor RKC Waalwijk ook blijf doen.”

Voorlopig legt hij de focus nog op TSC. ,,We zijn goed op weg om in de tweede klasse te blijven. Dat is ook het belangrijkste in deze roerige tijden voor de club. Ik ga het seizoen vol goede moed en toewijding afmaken.”

Ton Cornelissen als speler van NAC.
Volledig scherm
Ton Cornelissen als speler van NAC. © BN DeStem
  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.