Volledig scherm
PREMIUM
Kampioen Roosendaal © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Topjaar RKVV Roosendaal: ook aan de Spaanse kust zijn de successen van Camping De Zilvermeeuw bekend

het seizoen vanHet eerste team van RKVV Roosendaal had dit seizoen veel weg van een campingelftal, zo vonden spelers en staf zelf. De sfeer zat er zo goed in dat op een bepaald moment de groepsapp maar werd omgedoopt tot Camping De Zilvermeeuw. Maar dat vriendenteam werd wel mooi kampioen. De succesverhalen gaan nu rond aan de Spaanse kust, waar trainer Peter Sweres van een welverdiende vakantie geniet.

Een paar weken terug was Sweres nog ‘beheerder’ van zijn succesvolle Roosendaalse camping De Zilvermeeuw, nu vertoeft hij zelf op een camping aan de Spaanse kust. Vaak gaan de gedachten terug naar het kampioensjaar. Ook aan de Middellandse Zee wordt er over zijn ploeg gesproken. ,,Toen ik hier aankwam, werd ik al door wat vakantievrienden aangesproken: gefeliciteerd trainer, kampioen! Ook hier word ik er dus aan herinnerd dat we iets moois hebben gedaan. Dat is leuk, daar drinken we er een op”, laat Sweres weten vanuit Platja d’Aro. 

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.