Ton Cornelissen bij het ondertekenen van het contract. Na één seizoen vertrekt de trainer wegens de financiële perikelen bij de club. (archieffoto)
Volledig scherm
Ton Cornelissen bij het ondertekenen van het contract. Na één seizoen vertrekt de trainer wegens de financiële perikelen bij de club. (archieffoto) © TSC

Ton Cornelissen na één seizoen weg bij financieel onzeker TSC

trainerscarrouselNa afloop van de door een blessure gestaakte wedstrijd tegen Sarto gaf TSC-trainer Ton Cornelissen aan na dit seizoen te stoppen als trainer van de Oosterhoutse tweedeklasser. In samenspraak met de technische commissie is dit besluit naar boven gekomen.

“Ik vind dit erg jammer, maar heb veel begrip voor de situatie waarin de club zich momenteel verkeerd. Deze situatie heeft op alles en iedereen invloed, dus ook op de positie van de hoofdtrainer. De club kan nu onmogelijk vooruitkijken wat er volgende maand allemaal staat te gebeuren, dan lukt vooruitkijken naar een volgend seizoen natuurlijk helemaal niet. De club moet nu voornamelijk aan zichzelf denken”, liet de 55-jarige Ton Cornelissen weten.

Het bestuur van TSC liet het volgende via een persbericht weten: “Helaas laat de huidige situatie bij TSC het op dit moment niet toe om in dit stadium al nieuwe afspraken voor volgend seizoen te maken.”

Cornelissen nam aan het begin van het seizoen het stokje over van Ad van Seeters die naar Almkerk vertrok. Daarvoor was de oud-prof onder meer trainer bij Oisterwijk, SCO en Altena. Bij Kozakken Boys werkte hij als assistent-trainer. Waar de voormalig voetballer van topscorer NAC volgend jaar aan de slag gaat, is niet bekend. Dat zal de komende tijd uitwijzen.