Volledig scherm
Tobie Hopmans

Tobie Hopmans ambitieus na flitsende start HSC’28

ZONDAG VIERDE KLASSE B - De zondag vierde klasse B kent vele verrassingen. Zo doet promovendus DEVO het uitstekend en verrast ook METO verrast tot nu toe. HSC’28 doet daar een schepje bovenop: de enige nog ongeslagen ploeg bezet de vierde plaats met één wedstrijd tegoed ten opzichte van de concurrentie.

Tobie Hopmans (26), aanvoerder van HSC’28, beleeft een déjà vu-moment. „Vorig seizoen hadden we ook een flitsende start en zakten daarna heel snel terug. De eerste vier wedstrijden wonnen we overtuigend, de vijf daaropvolgende ontmoetingen werden allemaal verloren.”

Toch overheerst nu de positiviteit. Er is een hoop veranderd in de gemoedstoestand bij HSC’28. „Er zijn fijne versterkingen bij gekomen. Zo speelt Tom Heynen als een heuse Dani Alves op de flank en laat onze nieuwe Braziliaanse spits Fernando de Oliviera zien dat hij een balvaste, hardwerkende speler is met scorend vermogen. Sommige tegenstanders noemen hem al ons konijn uit de hoge hoed”, lacht Hopmans.

Ook de ervaring in het team maakt het verschil tussen vorig seizoen en nu volgens de middenvelder. De burenruzie tegen NSV werd overtuigend gewonnen (5-0 tegen de Nispenaren) en hoogvlieger METO werd op 1-1 gehouden. Van de ploeg uit Hoogerheide had eigenlijk gewonnen moeten worden, volgens Hopmans.

Over een aantal wedstrijden bereikt hij de mijlpaal van 250 wedstrijden in clubverband, vooral bij de ploeg uit Heerle. Het woord clubman misstaat hem niet: Hopmans is wedstrijdsecretaris van zowel de jeugd als de senioren en traint daarnaast het JO-17-elftal.

Waar we HSC’28 aan het einde van het seizoen terug gaan vinden? Hopmans toont zich ambitieus: „Als we een top-5-klassering kunnen waarmaken, zou dat fantastisch zijn. RBC steekt er naar mijn mening bovenuit, de rest moeten we zeker aankunnen.”

Naam: Tobie Hopmans
Club: HSC’28 (zondag 4B)
Leeftijd: 26 jaar
Positie: middenvelder
Ambitie: lang meedoen voor een periodetitel