Volledig scherm
RBC (oranje shirts) is afhankelijk van het resultaat van het inhaalduel tussen Zundert en Hoeven. (archieffoto) © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Tobias Bas krijgt al na dertig tellen rood, RBC moet wachten op resultaat Zundert - Hoeven

zondag 3AHoeven is niet langer ongeslagen. Tegen MOC’17 ging de laatste hoop op de periodetitel in rook op. RBC moet voor diezelfde periode hopen op puntenverlies van Zundert, dat volgende week inhaalt tegen Hoeven. VVR-aanvaller Tobias Bas zat ruim honderd kilometer in de bus van Rijsbergen naar Philippine. Zijn invalbeurt duurde niet eens één minuut. Bij zijn eerste duel kreeg Bas rood. 

DSE - Terneuzen 2-1 (1-0) 1-0 Thomas Laming, 2-0 Pjotr Hendrickx, 2-1 Marc Verwei (pen.).
,,Terneuzen startte goed, maar al vlug namen we het initiatief over”, zag DSE-trainer Willem Lambregts. ,,Onze verdediging begon voorin, mijn aanvallers liepen de nodige kilometers en waren bekaf. We creëerden veruit de meeste mogelijkheden, maar net als in de eerste weken maakten we het niet af.”

Hoeven – MOC’17 0-1 (0-0) 0-1 Ferhat Kaba.
MOC’17-trainer Ger Musters vond de overwinning verdiend. ,,De eerste helft was gelijkwaardig waarin wij ietwat de overhand hadden. In de tweede helft waren we op een grote kans van Hoeven na de baas. De 0-1 van Ferhat zat er prachtig in.” Hoeven-trainer Eric Koenraads deelde zijn mening niet. ,,Het leek erop dat we weer gelijk zouden spelen. De eerste nederlaag kwam voor ons op het verkeerde moment.”

Victoria’03 - RBC 1-2 (1-1) 0-1 Anwar Tarfit, 1-1 Ricardo de Wit, 1-2 Anass el Gamali.
,,Zeker acht gemiste kansen, deze drie punten hadden we moeten pakken”, vond Victoria’03-trainer Danny Mathijssen. RBC-trainer Koos Waslander vond zijn ploeg slordig. ,,Het was een lastige wedstrijd. We misten vijf basisspelers door blessures. Victoria’03 had inderdaad een paar grote mogelijkheden, maar die maakten ze niet.”

Steen - Schijf 1-3 (0-2) 0-1 Dennis van Nijnatten, 0-2 Bart Matthijssen, 0-3 Nick van Dijk, 1-3 Michiel Standaert.
,,Het was uiteindelijk nog lang wachten op de 0-3", vond Schijf-trainer Jan Hereijgers.

HVV’24 - Gastel 2-5 (2-0) 1-0 Tim de Feijter, 2-0 Joëll Bogaert, 2-1 Harm Lambregts, 2-2 Wesley Forster, 2-3 Mathijs Nagtzaam, 2-4 Forster, 2-5 Nagtzaam.
,,Dit zou ik elke week van ons willen zien”, glunderde Gastel-trainer Johan van Batenburg. ,,We kwamen ongelukkig achter, maar herpakten ons goed. De wissels pakten goed uit. In de tweede helft zette HVV’24 geen voet op onze helft. Als het 2-8 was geworden, had dat zeker verdiend geweest.”

Steenbergen - Zundert 0-0.
Steenbergen-trainer Robin Borremans zag een kansarme wedstrijd. ,,Zundert maakte het spel, wij speelden compact en vanuit de omschakeling. Vorige week leverde dat nog drie punten op.”

Philippine - VVR 3-1 (2-1) 1-0 Marik Waterman, 2-0 Roland van de Wege, 2-1 Hassan Kasim, 3-1 Jos Westerhout.
Een afkoelingsperiode was nodig in Zeeuws-Vlaanderen. ,,De scheids had het niet meer onder controle. De nodige ellebogen werden uitgedeeld, aan de 3-1 ging ook een overtreding van hen vooraf”, aldus VVR-trainer Mark Schuiten.