Volledig scherm
Tim Goethals.

Tim Goethals dendert vrolijk verder met Zundert

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Promovendus Zundert verrast vriend en vijand in de tweede klasse. Drie seizoenen geleden speelde de ploeg nog in de vierde klasse, nu bezet het een veilige en stabiele zesde plaats in 2E


"Een absolute teamprestatie”, volgens leider Sjoerd Willemsen, maar misschien heeft het ook te maken met een gouden duo dat na jarenlang blessureleed weer herenigd is.

Tim Goethals (24) pakte de hoofdrol in de 4-2 gewonnen wedstrijd tegen DESK; Denis Vujcic, normaal gesproken de goalgetter van het team, was ditmaal de aangever op Goethals. "Het is geweldig om weer met hem samen te spelen”, zegt Goethals erover. De twee wisselden elkaar af met een kruisbandblessure en staan sinds de tweede competitiehelft van vorig seizoen weer naast elkaar. De snelheid van de offensieve spelers blijkt het grote wapen voor de ploeg van Ger Musters.

Ook het aandeel van de rest van het team moet niet onderschat worden volgens de rechtsbuiten. "We kennen elkaar door en door, en dat werpt nu zijn vruchten af. Met vier van deze jongens speel ik al sinds de F’jes.”

Een ding is duidelijk: Zundert maakt een sterke ontwikkeling door en kan zondag bij winst op Rijen naar de vierde plek op de ranglijst stijgen. Zelfs de periodetitel is in theorie nog haalbaar. "Maar daar rekenen we niet op”, stelt de in Wernhout wonende Goethals. "Eerst maar eens de lastige inhaalwedstrijd van zondag winnen, dan kijken we verder. Ik denk dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn.”

Daarna is koploper Rood-Wit de tegenstander. Het is dé mogelijkheid voor Zundert om aan te haken. Goethals kijkt stiekem al verder, hoewel hij nog erg voorzichtig blijft. "Het is op dit moment nog niet aan de orde, maar het zou geweldig zijn om binnen een paar jaar met Zundert in de eerste klasse te spelen.”

Naam: Tim Goethals
Club: Zundert (zondag 2E)
Leeftijd: 24 jaar
Positie: buitenspeler
Ambitie: in de eerste klasse spelen met Zunder

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.