Volledig scherm
Peter Sweres (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)

Tijdperk Sweres ten einde: trainer verlaat Dosko na dit seizoen

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Een tijdperk komt ten einde. Peter Sweres verlaat hoofdklasser Dosko uit Bergen op Zoom aan het einde van het seizoen. De Etten-Leurse trainer was zes jaar actief op Meilust, maar is toe aan een nieuwe uitdaging


De man die de opmars van de Bergse club meemaakte en leidde, heeft besloten zijn contract niet te verlengen. „Ik heb al een tijdje het gevoel dat ik toe ben aan iets nieuws. Dat heb ik tegenover de technische commissie aangegeven. Daarbij is het voor Dosko misschien ook fijn, na zes jaar een nieuw gezicht voor de groep”, licht de Etten-Leurenaar zijn besluit toe.

Aan het eind van dit seizoen heeft hij zes jaar bij de club gewerkt. Sweres (52) bracht Dosko van de tweede klasse naar de hoofdklasse en deed in 2015 nog een gooi naar een plekje in de topklasse. „Ik heb de glorietijd meegemaakt en dat geeft een fijn gevoel. Dat maakt me ook trots.”

Pijn
„Ik heb er goed over na moeten denken. Ik heb hier namelijk wel een vriendenkring opgebouwd en een goede band met iedereen binnen de club. Het zal pijn doen dat allemaal achter te laten. Maar er is een tijd van komen en gaan.”

Ambitie
De trainer aast op een nieuwe klus. „Het liefst op dit niveau of een treetje hoger. Maar ik voel me nergens te groot voor. Als het maar een club is met ambitie.”

Fantastische trainer
Jack Reijnders, hoofd technische zaken, voelde het bericht aankomen. Hij strooit met complimenten. „Sweres is een fantastische trainer. De beste trainer die ik ooit heb meegemaakt. Hij is tactisch sterk en in staat om een team te smeden.”

Opvolger
Het bestuur beraadt zich nu op een opvolger. Met Alkan Uzun (de huidige assistent) heeft de club mogelijk al een opvolger in huis. „Dat is een overweging, hij heeft recent zijn papieren gehaald”, aldus Reijnders. Ook een externe trainer is een optie. „Er is altijd interesse in deze job bij Dosko.”

De technische commissie hoopt in samenspraak met het bestuur en de spelersraad voor de nieuwjaarsreceptie op 8 januari een nieuwe trainer te presenteren.