Volledig scherm
Tiago Faria da Silva, hier op de training van Baronie, wil hard aan zichzelf werken om beter te worden. 'Ik moet me minder focussen op mezelf en oog hebben voor mijn medespelers. foto Johan Wouters/het fotoburo

Tiago Faria da Silva twee jaar langer bij Hoogstraten: 'Ik wil met deze ploeg naar de eerste amateurreeks'

BREDA / HOOGSTRATEN – Bredanaar Tiago Faria da Silva heeft zijn contract bij het Belgische Hoogstraten VV met twee seizoenen verlengd. "Het bevalt me prima en het gaat goed", licht hij zijn contractverlenging toe.

Da Silva stapte vorige zomer over van hoofdklasser Halsteren naar Hoogstraten, dat uitkomt in de tweede amateurklasse B, het vierde niveau in België. Daar staat de ploeg op de zesde plek. Da Silva kwam tot dusverre al tot zeven goals en tien assists. Reden voor de club om zijn contract open te breken. "In oktober gingen we al om de tafel."

Verschillende clubs toonden interesse, zelfs eersteklasser Zulte Waregem zat voor Da Silva op de tribune. Dinsdag kwamen beide partijen tot een akkoord. "De club heeft veel ambitie. Ze willen naar de hoogste amateurreeks (één niveau hoger, red.). Bovendien heb ik het heel erg naar m’n zin."

De aanvaller met een verleden bij Baronie en Halsteren, die in België niet op links maar op rechts speelt, moest wel wennen aan het andere spel en niveau. "Op de eerste training was ik bekaf. Het is echt heel pittig. Het voetbal is fysieker. In Nederland zijn we gericht op verzorgd voetbal, in België moet je gewoon zorgen dat je er één meer scoort dan de tegenstander. En het tempo ligt hier heel hoog."

Inmiddels heeft Da Silva zijn draai gevonden, getuige de interesse en zijn statistieken. Hij heeft vertrouwen in een goede tweede seizoenshelft, waarin Hoogstraten promotie wil afdwingen. "De moeilijkste tegenstanders krijgen we nog thuis en op eigen veld hebben we nog maar twee keer verloren. Bovendien waren we voor de winterstop wat wisselvallig, dat lijkt er nu uit te gaan. We hebben al vijf wedstrijden niet meer verloren." Over zijn doel is hij duidelijk. "Ik wil met Hoogstraten naar de eerste amateurreeks."

Volledig scherm
Tiago Faria da Silva (Halsteren) op archiefbeeld. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo
Volledig scherm
© Tiago Faria da Silva in dienst van Hoogstraten. (Foto: Hoogstraten)
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.