Volledig scherm
Archieffoto Tholense Boys (in het geel) © Peter Nicolai

Tholense Boys geeft 0-2-voorsprong bij rust weg in doelpuntrijk treffen met hekkensluiter

zaterdag 2eVoor Tholense Boys wordt het nog een ongekend spannend slot van de competitie. In de strijd tegen degradatie had de ploeg van Erwin de Nijs goede zaken kunnen doen, maar werd er ondanks een 0-2-voorsprong bij rust verloren van hekkensluiter Nieuwdorp: 5-4.

Tholense Boys moet in de resterende drie wedstrijden alle zeilen bijzetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg van Erwin de Nijs verloor met 5-4 bij hekkensluiter Nieuwdorp en staat nog slechts vier punten boven de fatale streep. Omdat ook de directe concurrent Krabbendijke won, lijkt nacompetitie voor de Tholenaren het hoogst haalbare. Na ruim een kwartier leidde de formatie van De Nijs in het cruciale duel bij Nieuwdorp met 0-2. De aansluitingstreffer, kort na de hervatting, was het kantelpunt. ,,We waren het helemaal kwijt. Het zag er heel slecht uit.’’

Nieuwdorp-Tholense Boys 5-4 (0-2) 0-1 Youri Boudou, 0-2 Hans Willem Hopmans, 1-2 Stefan van de Klooster, 2-2 Stefan van de Klooster, 2-3 Matthijs van Stee, 3-3 Stefan van de Klooster, 4-3 Martijn de Goffau, 5-3 Martijn de Goffau, 5-4 Youri Boudou.

 1. Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompetitie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert
  zondag 2E

  Unitas'30 pakt titel, Cluzona mag alsnog nacompeti­tie in na misstap Madese Boys, Hoeven degradeert

  Na een zinderende apotheose is Cluzona door een 3-2 zege op Beek Vooruit alsnog deelnemer aan de nacompetitie. Daarvoor moest Madese Boys punten verspelen in eigen huis tegen Zundert, wat ook gebeurde: 1-1. Unitas'30 pakte zondagmiddag zowel het kampioenschap als de derde periodetitel. Hoeven werd in de spannende degradatiestrijd het kind van de rekening door aan het kortste eind te trekken tegen voormalig hekkensluiter WSC.
 2. Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening
  zondag 3A

  Dennis van Nijnatten helpt Schijf aan gouden comeback, Victoria'03 kind van de rekening

  De slotronde in de zondag derde klasse A zorgde voor een spannende strijd onderin de ranglijst. De vier ploegen die de nacompetitie wilden ontlopen, wonnen allemaal. Daardoor spelen Victoria’03 en Clinge nacompetitie. Schijf verzekerde zich zondagmiddag van nog één seizoen in de derde klasse. Een zege tegen Gastel bleek achteraf noodzakelijk om de nacompetitie te ontlopen. Door twee doelpunten na rust van Dennis van Nijnatten boog Schijf de achterstand om: 2-1.