Volledig scherm
Diego Theunissen

Theunisse keept bij TVC Breda 'in zijn achtertuin'

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Diego Theunissen speelt sinds dit seizoen bij TVC Breda. De keeper kwam over van TSC uit Oosterhout om te voetballen 'in zijn achtertuin'.

"Bij TSC kon ik niet altijd aanwezig zijn sinds ik mijn eigen keeperswinkel geopend heb. Bij TVC Breda ken ik de mensen en het is makkelijker te combineren met mijn andere activiteiten."

Theunissen keepte in de jeugd van NAC Breda maar moest na een operatie aan zijn rug vanwege een hernia een stapje terug doen. "Het voelt lichamelijk alsof je tien jaar ouder bent na zo'n operatie." Hoewel de goalie nog jong is, ligt zijn top naar eigen zeggen achter hem: "Als ik iedere training volle bak moet gaan is het snel klaar, dat kan ik niet meer aan. Maar ik ken mijn lichaam goed, ik zorg ervoor dat ik op zondag altijd kan spelen." Wel stopte hij dit seizoen al vier(!) penalty's.

Bij TVC Breda wil het dit seizoen nog niet zo vlotten, de club uit Tuinzigt staat dertiende. "In de verdediging hebben we goede spelers staan, we krijgen dan ook weinig doelpunten tegen", maar het gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg op. "Ik kan niet eens zeggen dat onze aanvallers niet goed genoeg zijn, we hebben gewoon geen aanvallers."

De selectie is te smal, iedere week wordt het team aangevuld met jongens uit de jeugd of lagere elftallen. In de toekomst heeft de keeper echter alle vertrouwen: "Volgend seizoen zal de selectie breder zijn, ik weet dat er jongens deze kant op willen komen."

Op termijn wil Theunissen dan ook hogerop met zijn club: "We zijn met die aanwinsten sterk genoeg om te promoveren. Ook in de derde klasse zullen we makkelijk bovenin mee kunnen draaien. Voorwaarde is wel dat we dit seizoen niet degraderen maar voor de winterstop moeten we nog veel punten kunnen pakken, het lastigste gedeelte van het programma ligt achter ons. Bovendien zijn er genoeg goede voetballers binnen de club die ons zullen helpen als de nood aan de man is."

Naam: Diego Theunissen
Club: TVC Breda
Leeftijd: 22
Positie: Keeper
Ambitie: 2e klasse met TVC Breda

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."