Volledig scherm
trainer gerard lazarom en spelers dylan jansen en jeffrey franken © Peter van Trijen/het fotoburo

Theo Ducaneaux en Gerard Lazarom aan de slag bij MOC’17

ZONDAG EERSTE KLASSE C – Het Bergse MOC’17 heeft Theo Ducaneaux aangesteld als hoofdtrainer voor het volgende seizoen. Hij volgt Natalino Storelli op, die terugkeert bij Kruisland. Gerard Lazarom, de huidige trainer van FC Bergen, wordt assistent-trainer en hoofd van de technische jeugdcommissie.

Ducaneaux (53) is full time bezig in het trainersvak. Hij combineert het trainerschap bij Gilze met de functie van hoofd jeugdopleidingen bij Voorschoten. De eerste contacten kwamen toevalligerwijs tot stand, geeft hij aan. “Kees de Rooij, hoofd technische zaken, en voorzitter Remy Remery zijn kennissen van de voorzitter van UNIO, waar ik hiervoor trainer was. Zodoende is mijn naam een keer voorbij gekomen.” De trainer uit het Zuid-Hollandse Rhoon heeft het diploma TC 1 en wilde graag op een hoger niveau aan de slag. “Normaal gesproken is de spoeling dun en kom je moeilijk bij zo’n club terecht. Dus dit is in mijn situatie een mooie promotie.” Niet alleen het niveau was doorslaggevend. “Het is een grote club met een prima organisatie, met jeugd op hoog niveau. Dus deze klus is heel aantrekkelijk.”

Stoppen
Hij wordt komend seizoen geassisteerd door Gerard Lazarom (60). De Bergenaar volgt Erik van de Watering, die trainer van JO19 wordt, op. “Ik zou eigenlijk stoppen, na 25 jaar hoofdtrainerschap”, bekent Lazarom, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij FC Bergen. “Maar ik beleef er nog zoveel plezier aan, dat ik dacht: ik ben toch niet gek?”

Combi
Toen kwam MOC’17 op zijn pad, de club waar hij tussen 2002 en 2005 werkte. “Het doel van de club is om veel jeugd door te laten stromen. Dus dit is voor mij een prima combi: ik sta ook nog dicht bij het eerste elftal. Dit lijkt me een geweldige job.”

Gesprek
Lazarom en Ducaneaux kenden elkaar nog niet. “Dus ik wilde eerst een gesprek”, aldus Lazarom. “We hebben gesproken over bijvoorbeeld zijn spelopvatting en er was al vrij snel een klik.” Ook Ducaneaux was tevreden. “Het was een prima gesprek. Gerard kiest ervoor om bewust een stapje terug te doen, dus ik ben blij dat ik met hem samen kan werken. Bovendien is hij bekend met de club.”

Overigens zijn dit niet de enige organisatorische wijzigingen bij de Bergse vereniging. Kees de Rooij vertrekt na dit seizoen en gaat aan de slag als trainer van Unitas'30. Zijn functie als hoofd technische zaken wordt overgenomen door Pierre Belde. Eerder was Erwin van Schilt al toegevoegd aan de staf, hij wordt trainer van het tweede elftal.

Volledig scherm
stockfoto MOC'17