Volledig scherm
Het Poolse elftal van The White Boys boekte al de nodige successen en is allesbehalve het lachertje van de vijfde klasse. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

The White Boys Poolse trots van Waspik-Boven, Gloria UC geklopt

zondag 5CCommunicatieproblemen zijn een bekend probleem dit seizoen bij The White Boys, maar dat neemt men op de koop toe. Trainer/speler Pawel Semik fungeert als doorgeefluik voor de vijfdeklasser, volledig bestaande uit Poolse spelers. Bij The White Boys waren ze maar wat blij met de komst van de voormalige spelers van Broekhoven: in de afgelopen seizoenen had de club geen ploeg in de standaardklasse. The White Boys was zowaar favoriet tegen OVV’67.

The White Boys - OVV’67 2-2 (1-1) 0-1 Koen van Zon, 1-1 Lukasz Witor, 2-1 Kacper Lewicki, 2-2 Van Zon.
Ook nu had Semik niet veel spelers tot zijn beschikking wegens werk. Hij deed het de hele wedstrijd met hetzelfde elftal, waarvan keeper Wesley Martens uit het tweede was geleend. ,,Het zijn hele aardige gasten, maar het is wel aanpassen voor mij. Ze communiceren onderling in het Pools. Gelukkig weten ze zelf hoe ze de verdediging neer moeten zetten”, vertelt Martens.

Terwijl in de kantine de ene na de andere Hollandse kraker uit de boxen schalde, trapten de Poolse kerels af in de stromende regen voor een handvol toeschouwers. Geen ondershirts, maar 'gewoon’ met korte mouwen liet de club zien goed te kunnen voetballen. Het probleem zit hem nog in de afwerking, zo bleek uit het veelgehoorde Poolse scheldwoord ‘kurwa’ schalde met enige regelmaat over het sportpark in Waspik. 

OVV’67 kwam op voorsprong, maar dat werd direct door de thuisploeg rechtgetrokken. De wedstrijd eindigde in een 2-2-gelijkspel en met tien tegen tien. ,,We kregen de 1-1 en 2-1 tegen door persoonlijke fouten, daarna ga je tegen jezelf spelen. Maar er zijn wel veel te veel gele kaarten gegeven”, oordeelde OVV'67-trainer Piet Gabriëls.

LSV – Gloria 3-0 (2-0) 1-0 Soufiane Yousfi, 2-0 Roghemi, 3-0 Abdelatif Azammad.
Een verrassende nederlaag van Gloria UC. Trainer Rens Peters zag dat het vanaf de eerste minuut niet liep. ,,Ik had elke speler wel kunnen wisselen. Een complete offday en dan kunnen we dus ook van LSV verliezen.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.