Door de 5-1-zege op Gastel heeft Zundert (rood-zwart) de beste uitgangspositie om de eerste periode binnen te harken. Een gelijkspel en een zege volstaan voor het nacompetitieticket. (archieffoto)
Volledig scherm
Door de 5-1-zege op Gastel heeft Zundert (rood-zwart) de beste uitgangspositie om de eerste periode binnen te harken. Een gelijkspel en een zege volstaan voor het nacompetitieticket. (archieffoto) © Pix4Profs/Peter Braakmann

Terneuzen en RBC leiden stoelendans om eerste periodetitel, Zundert heeft beste papieren

zondag 3ANog acht ploegen maken mathematisch gezien kans op de eerste periodetitel, die volgende week zijn apotheose krijgt. Zundert lijkt daarvoor de beste papieren te hebben.

Schijf - DSE 2-0 (0-0) 1-0 Nick van Dijk, 2-0 Rob Adriaensen.
Beide trainers dachten dat DSE binnen het halfuur op voorsprong zou komen. ,,DSE was beter, we kregen vervolgens rood waarna mijn spelers besefte dat er meer van ze gevraagd werd”, zag Schijf-trainer Jan Hereijgers. DSE-trainer Willem Lambregts kende de voetbalregel. ,,Als je zelf de kansen niet afmaakt, scoort de tegenstander. De ploeg die het hardst ervoor werkte, won uiteindelijk.”

RBC - Hoeven 1-1 (1-0) 1-0 Anwar Tarfit, 1-1 Cyriel van der Veen.
Hoeven-trainer Eric Koenraads sprak van een terecht punt. “Tegen het einde van de wedstrijd was het nog wel billenknijpen. Door drie blessures moest ik enkele spelers op hun niet-natuurlijke positie zetten. Dat deden ze naar behoren.”

RBC-aanvaller Anwar Tarfit was het niet met hem eens. ,,We hadden moeten winnen. Vijf minuten voor tijd werd een zuiver doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, niet de eerste keer dat hun grensrechter snel vlagde. Al mocht dat zeker geen excuus zijn. Hoeven kon veel beter dan dat ze tegen ons lieten zien.”

Steenbergen - Victoria’03 3-2 (2-1) 1-0 Boudein Bickel, 2-0 Joshua van Willigen, 2-1 Ricardo de Wit (pen.), 3-1 Marvin Braet, 3-2 De Wit.
Victoria’03-trainer Danny Mathijssen zag maar één ploeg die voetbalde. ,,Steenbergen speelde zeer negatief. Lange bal, vol op de counter. Ik baalde dat we daar opnieuw intrapten.” Steenbergen-trainer Robin Borremans vond de driepunter verdiend. ,,We creëerden tegen Victoria’03 de meeste kansen, zeker voor rust. We liepen door een vervelende strafschop tegen een domper aan vlak voor rust, maar mijn ploeg pakte het positief op.”

Zundert - Gastel 5-1 (2-0) 1-0 Steven Braspenning, 2-0 Olivier van Hassel, 3-0 Tim Goethals, 3-1 Devin Krijnen, 4-1 Mike Daemen, 5-1 Tim Englebert.
Gastel-trainer Johan van Batenburg zag dat zijn ploeg in een vormdip verkeerde. ,,Net als vorige week waren we niet echt scherp. Dat we verloren was verdiend, al was 5-1 wat geflatteerd.”

MOC’17 - Terneuzen 2-2 (1-0) 1-0 Wassim Chetbi, 1-1 Ivo Verstraeten, 1-2 Inid Preganlija, 2-2 Joshua Becht.
,,Uit de eerste helft hadden we meer kunnen halen”, vertelde MOC’17-trainer Ger Musters. ,,Na rust kwam Terneuzen, overigens een uitstekende ploeg, verdiend op 1-1. Na de 1-2 moesten we risico’s nemen wat dit keer goed uitpakte.”

VVR - HVV’24 1-1 (0-1) 0-1 Joost Boogaert, 1-1 Joris van den Ham (pen.).
,,De afronding bleef bij ons opnieuw een pijnpunt”, zag VVR-trainer Mark Schuiten. ,,Qua veldspel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, qua honderdprocentkansen hadden wij moeten winnen. We kregen zeker drie mogelijkheden alleen voor de keeper die er niet ingingen. Positief was dat Joris van den Ham na zeven maanden blessureleed weer eens negentig minuten speelde. Hij bracht met zijn ervaring toch dat beetje extra dreiging, ik hoop dat het zich gaat vertalen in doelpunten.”