Volledig scherm
Mike van Dorst, in het rode hesje, van DEVO. © Tonny Presser/Pix4Profs

Teamgeest grootste kracht DEVO: 'Onze trainer kent alle goeie kroegen'

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Als promovendus doet DEVO het verrassend goed in zondag 4B. De ploeg van de nieuwe coach René van Nijnatten staat derde. "Dat het zo goed zou gaan, nee, dat hadden we eerlijk gezegd zelf ook niet verwacht."

Trainer Van Nijnatten hamert op de kracht van het collectief, zo vertelt Mike van Dorst (22). "We werken voor elkaar. Als één speler verzaakt, loop je als team achter de feiten aan. We zijn fit en trekken een potje vaak op conditie en strijdlust over de streep."

Van Nijnatten en de selectie zijn snel naar elkaar toegegroeid. Zoals bleek op de stapavond in Breda, voor het laatste inhaalweekend. Er werd verzameld bij de trainer thuis. "Hij bleek alle goeie kroegjes in de stad te kennen." Dankzij zulke activiteiten neemt de teamgeest volgens Van Dorst alleen maar toe. "Dat is toch onze grootste kracht."

Vijfde klasse
De resultaten tot dusver verbazen ook Van Dorst, hoewel er vorig seizoen in bekerwedstrijden en vriendschappelijke duels al goed werd gepresteerd tegen hoger spelende tegenstanders. "We zijn blij dat we uit de vijfde klasse weg zijn. We hadden er dit seizoen ook wel vertrouwen in. Maar dat het zo goed zou gaan, nee, dat hadden we eerlijk gezegd zelf ook niet verwacht."

De ploeg staat als gezegd derde en treft zondag nummer twee Alliance. Van Dorst hoopt op winst. Niet dat er prijzen moeten worden gepakt. "Laat ons eerst maar een stabiele vierdeklasser worden. Op termijn kunnen we altijd nog de stap naar derde klasse zetten."