John Taks
Volledig scherm
John Taks © Chris van Klinken / Pix4Profs

Taks nieuwe hoofdtrainer Kruisland

trainerscarrouselJohn Taks is vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van Kruisland. De 40-jarige Sprundelaar neemt volgend seizoen de taken van Bram Plomp over, Mounir El Fahmi blijft aan als assistent.

Taks liep sinds afgelopen zomer al mee bij de tweedeklasser, in een assisterende rol naast het trainersduo El Fahmi en Plomp. Het was al duidelijk dat laatstgenoemde na dit seizoen zou stoppen, waardoor Kruisland op zoek moest naar een nieuwe hoofdtrainer.

Taks was in het verleden al hoofdtrainer bij VVR, Cluzona en Hoeven, maar stopte anderhalf jaar geleden. Het werd te druk, maar El Fahmi haalde hem over om toch eens bij Kruisland te komen kijken. ,,Met de assistentie van Mounir is dit het perfecte plaatje voor mij. Ik heb het hier enorm goed naar mijn zin, het is een leuke spelersgroep met veel potentie.”

De club is blij met de nieuwe hoofdtrainer, zo verwoordt bestuurslid Peter Gram. ,,Het is een fijne en rustige vent, iemand die past bij onze selectie. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een goede trainer.”

Kruisland staat momenteel op een gedeelde derde plek in de zondag tweede klasse E, op zeven punten van koploper Cluzona. De club wil op termijn graag nog eens promoveren naar de eerste klasse.