Bryan Veth (midden) scoorde eenmaal namens PCP tegen Advendo.
Volledig scherm
Bryan Veth (midden) scoorde eenmaal namens PCP tegen Advendo. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

SVC klopt Neerlandia'31 en speelt nacompetitie, PCP op rand van kampioenschap na overtuigende zege

zondag 5BDoor Neerlandia’31 met 2-1 te kloppen is SVC zeker van nacompetitie. DEVO, dat met 0-3 verloor van DVVC, moet vrezen voor de vierde plaats. In Breda zette PCP stadsgenoot Advendo met ruime cijfers opzij, maar doordat FC Dordrecht eveneens won, zat er nog geen kampioensfeestje in voor PCP.

DEVO - DVVC 0-3 (0-0) 0-1 Remco Kroese, 0-2 Geert Jacobs, 0-3 Stefan van Dongen.
Na rust kon DVVC het verschil maken. ,,Dit was een verdiende overwinning”, zei Tasci na afloop.

SVC - Neerlandia’31 2-1 (1-1) 0-1 Maxime Vergorp, 1-1 Tim van den Dool, 2-1 Jorn Magielse. 
Neerlandia’31 kon de zegereeks van SVC niet doorbreken. De poeg uit Standdaarbuiten won voor de zevende keer op rij.

TPO - Molenschot 2-1 (1-0) 1-0 Kees van Drimmelen, 2-0 Cor IJzermans, 2-1 Dennis Wirken.
,,Molenschot en TPO gaven elkaar niet veel toe, toch had Molenschot er in het slotoffensief meer uit moeten halen”, meende Molenschout-trainer Lorenzo Boudewijns.

TVC Breda - Welberg 3-0 (2-0) 1-0 Bennie Haneveer, 2-0 Willino van Venrooy, 3-0 Haneveer (pen.).

PCP - Advendo 8-0 (7-0) 1-0 Ercan Boyraz, 2-0 Arturo Diego, 3-0 Muharrem Uzun (e.d), 4-0 Bryan Veth, 5-0 Serginho Martial, 6-0 Fatih Avci (e.d.), 7-0 Ali Bouhajtaoui, 8-0 Risa Sari
PCP kon bij winst op Advendo en verlies van FC Dordrecht AV kampioen worden. De winst op Advendo was een formaliteit, maar FC Dordrecht werkte niet aan het kampioensfeestje mee.

Al vrij snel was duidelijk dat dit PCP een maatje te groot was voor Advendo. Het was dat Advendo-doelman Rick Machielse in het eerste kwartier zeker vijf doelpunten van PCP voorkwam, door steeds met handen en voeten adequaat te reageren.

Toen de ban eenmaal gebroken was, was er geen houden meer aan. PCP kreeg alle gelegenheid om te combineren om steeds bij een kansloze Machielse op te duiken. Bij rust stond de teller op zeven in het voordeel van PCP. 

Na de pauze zou het wachten worden op dubbele cijfers voor de lijstaanvoerder. Zeker aangezien Advendo met slechts acht spelers aan de tweede helft begon. Eenmaal op gang kwamen er nog drie spelers van Advendo binnen de lijnen. In een draak van een tweede helft was PCP te lief voor de stadgenoot. 

,,In de eerste helft zie je nog twee ploegen tegenover elkaar staan, maar je hebt twee ploegen nodig om er een wedstrijd van te maken. De tweede helft is totaal nooit geen wedstrijd meer geweest. Dat is gewoon jammer. Er is maar één ding belangrijk voor ons: kampioen worden en wegkomen uit deze klasse”, reageerde PCP-trainer Peter Maaskant kort na afloop.

Niets lijkt een kampioenschap van PCP in de weg te staan. Al moet PCP nog wel langs SSW en Molenschot, toevallig de twee ploegen waar de Bredase club eerder dit seizoen van verloor. Eén keer winnen is genoeg voor het kampioenschap.