Volledig scherm
Pieter Suijkerbuijk. © Sander Koreman

Suijkerbuijk en Prinsenland kijken weer omhoog

ZATERDAG TWEEDE KLASSE E - Het begint te draaien bij Prinsenland. Waar de ploeg van Erwin van de Woerdt drie weken terug nog op de laatste plaats terug te vinden was, bezet het momenteel de achtste plek in de zaterdag tweede klasse E. Zelfs de top is in zicht: nummer twee Axel heeft maar drie punten meer dan Prinsenland. Drie overwinningen op rij, en een voorlopige eerste plaats in de tweede periode.

Pieter Suijkerbuijk (22) is tevreden. „We staan lekker te ballen. Vooral de laatste twee winstpartijen waren volledig door onszelf verdiend.” De drie punten bij Serooskerke even buiten beschouwing gelaten: „Daar kwamen we heel goed weg met een nipte overwinning.” Hij ziet een stijgende lijn. Iedereen knokt voor elkaar, iedereen begint zijn plek te vinden. En dat is fijn, na een moeizaam eerste seizoen van vorig jaar. Dinteloord (zaterdag eerste klasse) en DIVO (zondag vijfde klasse, waar Suijkerbuijk speelde) fuseerden tot Prinsenland en mochten in de klasse van Dinteloord debuteren.

Te hoog
Een niveautje te hoog, zo bleek. “We begonnen met een nieuwe groep, gewenningen waren er niet. Het was nog wat te hoog gegrepen voor ons.” Zelf was hij het niveau al een beetje gewend van zijn tijd in de jeugd bij Halsteren, waar hij soms eens aan het eerste elftal mocht ruiken. „Maar na drie jaar in de vijfde klasse gevoetbald te hebben, was het toch weer even wennen.”

Derby
Volgende week volgt de ultieme krachtmeting tegen Klundert: een derby. „Het gaat een mooie wedstrijd worden. Een mooie testcase voor ons, om te zien waar we staan.” Een ding is zeker volgens de rechtsbuiten: die tweede klasse, daar hoort Prinsenland in thuis. „Dat moeten we aan kunnen, daar ben ik van overtuigd. Als we winnen van Klundert sluiten we aan bij de top.”

Naam: Pieter Suijkerbuijk
Club: Prinsenland (ZA 2E)
Leeftijd: 22 jaar
Positie: Rechtsbuiten
Ambitie: Handhaving afdwingen met Prinsenland

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.