Volledig scherm
PREMIUM
Reinald Boeren. © Frans Brzoskowski

Succestrainer Boeren op drempel van derde divisie: ‘Dit is waarom ik voor Gemert heb gekozen’

NACOMPETITIE DERDE DIVISIEDe eerste klap is een daalder waard, luidt het gezegde. Wat dat betreft heeft Roosendaaler Reinald Boeren uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de nacompetitiefinale. De succestrainer van hoofdklasser Gemert versloeg Staphorst met 2-1 en maakt zich op voor de apotheose. Op het spel staat een toegangsticket naar de derde divisie.

In Gemert heerst inmiddels voetbalkoorts, merkt ook de oefenmeester die in het verleden veel successen boekte met onder meer Rood-Wit. ,,Het was een geweldige ambiance, waarin we speelden. Kinderen omringden het veld met ballonnen, supporters ontstaken bengaals vuurwerk. Er heerste een prachtige voetbalsfeer.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.