Martijn van Wanrooy
Volledig scherm
Martijn van Wanrooy © WDS'19

Succescoach Van Wanrooy keert terug bij WDS'19

trainerscarrouselMartijn van Wanrooy keert terug als trainer bij WDS'19. De man van de grote successen moet de Bredase club aan nieuw elan helpen.

Van Wanrooy begon in 2012 bij de club uit de Haagse Beemden, toen WDS'19 nog vijfdeklasser was. In zijn eerste seizoen promoveerde hij direct. Twee jaar later was de ploeg ineens derdeklasser. De succescoach kon echter niet voorkomen dat hij in zijn vierde seizoen afscheid moest nemen met degradatie. Inmiddels is WDS’19 nog altijd vierdeklasser. De club is ambitieus, maar is nooit meer teruggekeerd op het hogere podium.

Het bestuur van WDS’19 denkt dat Van Wanrooy ‘ervoor kan zorgen dat er een continue doorontwikkeling plaats gaat vinden van de selectie en dat hij diegene is die ervoor kan zorgen dat er stappen gemaakt gaan worden’. Van Wanrooy trainde in tussentijd Audacia en de vrouwen van ‘t Zand. 

In Breda wordt hij de opvolger van Alkan Uzun, die na één jaar vertrekt. WDS’19 staat elfde in zondag 4C. Sinds het vertrek van Van Wanrooy bleef geen enkele trainer langer dan één seizoen bij de Willebrordus Demos Sportvereniging. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.