Volledig scherm
© Rudy Boogert

Strafschoppensoap RBC: vanaf penalty vijftien moet de serie hervat worden

De beruchte penaltyserie tussen RBC en SSV'65 moet vanaf strafschop nummer vijftien overgenomen worden, dit heeft de KNVB laten weten. De voetbalbond heeft de Roosendaalse club zodoende in het gelijk gesteld nadat RBC in protest ging na de verloren strafschoppenserie met SSV'65 uit Goes.

Derdeklasser RBC speelde dinsdagavond in de achtste finale van de districtsbeker tegen tweedeklasser SSV’65 uit Goes. Na negentig minuten was de stand in Goes 1-1 en moesten strafschoppen bepalen wie er naar de kwartfinale zou gaan. Na 32 penalty’s kwam SSV’65 als winnaar uit de bus: 14-13. Maar vrijwel direct na afloop bleek dat de penaltyreeks niet volgens de regels was gegaan.

Strafschoppen dienen vanaf dit seizoen in het ABBA-systeem afgewerkt te worden: eerst schiet ploeg A, daarna twee keer ploeg B en dan weer ploeg A. Dinsdagavond begon RBC de strafschoppenreeks. Daarna mocht SSV’65 er twee nemen, vervolgens was RBC weer aan de beurt, en zo verder. Bij penalty 15 was SSV’65 dus aan de beurt. Maar de speler, Thomas Mattheijer, werd halverwege teruggestuurd door de scheidsrechter, omdat volgens hem RBC aan de beurt was. Na 32 pingels stapte SSV’65 als winnaar van het veld (14-13).

De KNVB heeft besloten dat er vanaf strafschop vijftien opnieuw moet worden verder gegaan, waarbij SSV’65 begint. Dit gaat gebeuren op dinsdag 12 maart om 20:30 uur op Sportpark Het Schenge in Goes. De winnaar van de strafschoppenserie plaatst zich voor de kwartfinale en speelt thuis tegen Kloetinge.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.