Volledig scherm
stockfoto trainerscarrousel, trainer, trainers, voetbal

Stoelendans in amateurvoetbal: trainers zoeken naar laatste vrije plekjes

AMATEURVOETBAL – De tweede seizoenshelft moet voor veel clubs nog beginnen, maar de trainerscarrousel komt bijna tot stilstand. Vroeger dan voorgaande seizoenen zijn de meeste plekken al bezet. Slechts enkele clubs en trainers zoeken nog naar de juiste match.

De ogen zijn gericht op hoofdklasser Halsteren. Er is nog geen witte rook op De Beek. Dat wil zeggen dat er nog geen akkoord is met een opvolger van Frans Vermeulen, die aan het eind van dit seizoen stopt. In het geruchtencircuit kwamen de namen van John Karelse en Peter Sweres voorbij, maar laatstgenoemde gaat aan de slag bij Roosendaal. Ook Jack Sweres, die bij Baronie al succesvol samenwerkte met Peter Pijpers, is een optie.

Ook bij Baronie is er nog geen kogel door de kerk. Jurriaan van Poelje lijkt haast geen reden te hebben om niet te verlengen bij de aanstaand kampioen van zondag 1C, maar een akkoord is nog niet bereikt. Van Poelje laat niet in zijn kaarten kijken, maar duidelijkheid wordt snel verwacht. Is contractverlenging een formaliteit of heeft Van Poelje andere ijzers in het vuur?

Onduidelijkheid
De plaatsen bij de andere eerste en tweedeklassers zijn bezet, zowel bij de zaterdag- als de zondagclubs. In de derde klasse zijn nog wat gaten. Zo hebben FC Bergen, Grenswachters en Gilze nog geen nieuwe trainer gevonden. Bij Kogelvangers, DIA (zaterdag) en Olympia’60 is nog geen duidelijkheid: blijft de huidige trainer of zoekt men een opvolger?

Vrije trainers
Waar de meeste trainers al verzekerd zijn van een job in het nieuwe voetbalseizoen, zit een enkeling zenuwachtig thuis. Onder hen nog enkele grote namen. Jack Sweres, voorheen succesvol met Baronie, zit nog zonder club als hij aan het eind van het seizoen Internos verlaat. Dat terwijl hij toch over de hoogste diploma’s beschikt.

Ook André Maas, trainer van eersteklasser Moerse Boys, heeft nog geen nieuwe club. Bovendien is Ronald van Oeveren, die Cluzona met zijn ogen dicht kampioen lijkt te maken, nog ‘vrij’. Dat geldt ook voor Emiel Heefer, die hogerop wil na zijn jaar bij Veerse Boys. Eind november zei Heefer dat er al gesprekken gaande waren. Die hebben nog niet geleid tot een akkoord.

Ten slotte zijn er in de vierde en vijfde klassen ook nog verschillende vacatures en vrije trainers. De hele trainerscarrousel, vindt u hier. Meer trainersnieuws leest u hier.

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.