Volledig scherm
Ruud Kaiser op archiefbeeld. © Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Stoelendans bij Dongen: Kaiser verwelkomt zes nieuwelingen, maar laat zestal gaan

derde divisieDe eerste selectie van Dongen wordt komend seizoen grondig ververst. Ruud Kaiser ziet liefst zes van zijn pupillen vertrekken. Daartegenover staat de komst van zes nieuwe gezichten.

Opvallend is het vertrek van ervaren kracht Remon Koenen. De aanvaller is bezig aan zijn elfde (!) seizoen in het eerste elftal van Dongen. Daarin maakte hij 71 competitiegoals. Ook dit seizoen is Koenen weer aardig op stoom, getuige zijn negen treffers.

Behalve Koenen vertrekt ook Daan Poelmans, die inmiddels ook tot het meubilair van de spelersgroep behoort. Daarnaast komt er een einde aan het dienstverband van Tom Kolkert, Mitchell van der Stappen, Glenn Kools en Marouan Moukouh. 

Nieuwe gezichten

Tegenover het vertrek van het zestal staat ook de komst van een aantal nieuwkomers. Ridouan Kasrioui (Kozakken Boys), Tom Wijkmans (OJC Rosmalen), Jur en Swen Heijstee (OBW), Sam Verstappen (Willem II) en Luke Mohrman. Die laatste traint al het gehele seizoen mee met zijn ‘nieuwe’ teamgenoten. Behalve het zestal zullen ook tien talenten van Jongens o-19 de overstap maken naar de selectie.

Na twee seizoenen waarin de derdedivisionist rook aan promotie naar een niveau hoger, gaat het dit seizoen moeizamer voor de Dongenaren. Kleurloos is het seizoen niet, maar de huidige elfde plaats is niet wat Kaiser er vooraf van zou hebben verwacht. Zeker niet omdat Dongen de winterstop nog inging als nummer zes van de rangschikking. 

Volledig scherm
Remon Koenen in actie voor Dongen. © Pix4Profs / Joris Knapen
  1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
    amateurvoetbal

    Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

    Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.