Janko Raaijmakers (midden) komt er niet aan te pas tegen Klundert-verdediger Rijk van de Reijt (links).
Volledig scherm
Janko Raaijmakers (midden) komt er niet aan te pas tegen Klundert-verdediger Rijk van de Reijt (links). © Pix4Profs/Peter van Trijen

Sterk Klundert veegt De Fendert van de mat, Tholense Boys kent makkelijke middag

zaterdag 3BMet Grace Kitenge als inspirerende aanvoerder speelde Klundert de pannen van het dak in het streekduel tegen De Fendert: 3-0. Onderin deed Noad’67 de beste zaken, met een 3-0 zege op rodelantaarndrager Seolto.

Klundert - De Fendert 3-0 (1-0) 1-0 Ramon Frijters, 2-0 Grace Kitenge, 3-0 Jeffrey van Wingerden.
De Fendert kwam er bij Klundert niet aan te pas en mocht zich gelukkig prijzen dat er op het eind slechts een 3-0-stand op het bord stond. De altijd aanspeelbare Kitenge nam zijn ploeg bij de hand en kopte ook nog een keer op de onderkant van de lat. ,,We speelden een sterke partij en als middenvelder probeer ik overal bij te zijn", aldus Klundert-captain Kitenge.

Noad’67 - Seolto 3-0 (3-0) 1-0 Joost de Witte, 2-0 Joost de Witte, 3-0 Rob den Engelsman.
Invaller Yannick van Niekerk bewees zijn team geen goede dienst door na te trappen met een rode kaart als onvermijdelijke sanctie. Noad’67 had al voor rust definitief afstand genomen en kwam niet meer in de problemen. ,,Een belangrijke zege", oordeelde Noad'67-coach Perry Snoep.

ZSC’62 - Tholense Boys 0-4 (0-2) 0-1 Auke Bovenberg, 0-2 Jarno de Witte, 0-3 Matthijs van Stee, 0-4 Laurens Bovenberg.
Tholense Boys-coach Kees de Rooij vond zijn team goed spelen in Scharendijke. ,,We waren dominant. De score had veel hoger kunnen uitvallen.” Matthijs van Stee zorgde in het tweede bedrijf voor de beslissende 0-3, om later nog een strafschop te missen. De geelzwarten raakten ook nog drie keer het aluminium.

WHS - Prinsenland 0-0 (0-0).
WHS-coach Leon de Witte noemde het ‘een typische 0-0-wedstrijd’. ,,Beide ploegen wilden wel, maar waren slordig in de eindfase”, aldus De Witte.

Krabbendijke - Halsteren 0-3 (0-1) 0-1 en 0-2 Mike de Nijs, 0-3 Roy van Gils.
Twee doelpunten van Halsteren waren fortuinlijk. Zowel Mike de Nijs als Roy van Gils zagen hun inzet onderweg van richting veranderen, voordat ze binnenvielen. Halsteren-coach Remco van Haaren noemde het een zakelijke 0-3 overwinning. ,,Op het eind waren we slordig in de afwerking”, zag Van Haaren.

Kogelvangers - Den Bommel 0-1 (0-0) 0-1 Wesley Bakker.
Het op de tegenaanval loerende Den Bommel was voor de pauze al tweemaal dicht bij de openingstreffer. Kort voor het ingaan van het laatste kwartier sloegen de Zuid-Hollanders wel toe: 0-1. René Opschoor, assistent-trainer van Kogelvangers, zag zijn team terrein verliezen in de strijd om de ereplaatsen. ,,Zij lieten ons het spel maken, maar we kwamen er niet doorheen.”