Volledig scherm
De vrienden Nick Machielsen (links) van FC Bergen en Thom Luijks van thuisploeg Steenbergen staan vanavond tegenover elkaar in de vervroegde clash in zondag 3A. foto Johan Wouters/Pix4Profs

Steenbergen wil FC Bergen zaterdagavond op afstand houden

STEENBERGEN / BERGEN OP ZOOM - Steenbergen ontvangt in zondag 3A zaterdagavond om 20.00 uur FC Bergen. Dat betekent een clash tussen de twee vrienden Thom Luijks en Nick Machielsen.

Volgens FC Bergen-middenvelder Nick Machielsen wordt het een leuk en heet potje op het sportpark aan de Seringenlaan. "Vorig jaar wist ik twee keer te scoren tegen Steenbergen. Dat hoop ik nu weer te doen", lacht Machielsen.

Steenbergen bezet momenteel de tweede plaats in de competitie en verdedigt een mage van vier punten op concurrent FC Bergen. Steenbergen-speler Thom Luijks had deze hoge klassering niet verwacht. "We hadden er niet op gerekend dat we nu tweede zouden staan. Het is zeker mooi, maar het verschil met de concurrentie is erg klein. In deze competitie kan van alles gebeuren", weet Luijks.

Avondwedstrijd
Luijks kijkt erg uit naar de avondwedstrijd tegen de gasten uit Bergen op Zoom. "Ik hoop dat er veel publiek komt kijken. Vorig jaar speelden we zowel uit als thuis gelijk en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het zal tot het einde spannend blijven."

Volgens Luijks moet Steenbergen kansen creëren via de flanken. "Roy van Gils en ik moeten de verdediging van FC Bergen pijn kunnen doen met onze snelheid. Ik verwacht een keiharde wedstrijd. Ik hoop dat ik mooie duels uit kan vechten met Machielsen."

In het begin van het seizoen Luijks nog op een andere positie. "Daardoor ik ook verdedigend werk moest verrichten. De laatste weken sta ik weer op de linksbuitenpositie waar ik ook hoor te staan. Ik wil acties maken en belangrijk zijn voor het team."

Pieken en dalen

FC Bergen kende dit seizoen een matige start. Daarna pakte de formatie van trainer Gerard Lazarom de draad op, maar dat gaat gepaard met pieken en dalen. "Dat moet er uit", beseft Machielsen. "Zaterdag kunnen we goede zaken doen tegen Steenbergen. Ik merk op de trainingen dat deze wedstrijd leeft. Ook bij ons in de vriendengroep worden Thom en ik gek gemaakt met berichtjes van wie er gaat winnen. Van je vrienden winnen geeft het allerbeste gevoel. Ik ga de duels met Thom niet uit de weg. Ik zal hem hard aanpakken, want ik wil winnen van Steenbergen. We willen als ploeg bovenin meedraaien en niet in de middenmoot blijven hangen."

Steenbergen liet twee weken geleden twee dure punten liggen op bezoek bij Grenswachters in Putte. Nu wil de ploeg zich revancheren tegen FC Bergen. "We willen FC Bergen op afstand houden. Cluzona wordt sowieso kampioen, dus daar kijken we niet meer naar. We willen de tweede plaats vasthouden en meedoen om promotie'', blikt Luijks vooruit.

De beide bevriende rivalen maken elkaar dagelijks gek via de WhatsApp. "Dat is toch mooi. Ik wil hem zenuwachtig maken", zegt Machielsen lachend. Waarop Luijks reageert schijnbaar laconiek: "Hij krijgt mij niet gek. We zullen zien wie er gaat winnen."

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.