Steenbergen is vanaf volgend seizoen geen zondagploeg meer.
Volledig scherm
Steenbergen is vanaf volgend seizoen geen zondagploeg meer. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Steenbergen volgende West-Brabantse ploeg die van zondag naar zaterdag verhuist

Steenbergen verlaat zondag 3A voor de vierde klasse zaterdag, zo meldt de club uit het gelijknamige dorp. Het doel: zo snel mogelijk promoveren.

Na MOC’17 en Welberg heeft ook Steenbergen besloten om op zaterdag te gaan spelen. Volgens het clubbestuur is er al vaker gevraagd door spelers en technische staf of het mogelijk was om de overstap te maken. ,,Om de continuïteit van het eerste en tweede elftal te waarborgen, om de vaste speeldag te verhuizen”, aldus het bestuur van Steenbergen. Ook met het vrouwenelftal wordt besproken of het mogelijk is om naar de zaterdag te verhuizen.

Coach Robin Borremans blijft aan het roer staan van de hoofdmacht die het huidige seizoen ‘afsloot’ op de zevende plaats in de derde klasse A. Dat wordt dus na de zomer de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. ,,De doelstelling van volgend seizoen zal promotie zijn, om zo meteen terug te keren in de derde klasse”, schrijft het bestuur op de clubwebsite.

Niet de enige

In de afgelopen jaren stapten diverse West-Brabantse clubs met hun eerste elftal over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Voorbeelden zijn Internos, Alliance, Boeimeer en SCO.