Volledig scherm
Enzo den Haak (Steenbergen, blauw-wit gestreept) accepteerde de straf van vijf maanden schorsing. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Steenbergen en RBC ontvangen nieuwe straf: beide clubs twee punten in mindering

zondag 3ADonderdagmiddag meldde de KNVB aan zowel Steenbergen als RBC dat de opgelegde straf van vier punten mindering is teruggebracht tot twee punten. Ook de voorwaardelijke uitzetting uit de competitie is van tafel. Over het beroep van RBC-verdediger Marouane Hamdoune deed de voetbalbond naar verluidt nog geen uitspraak. Steenbergen heeft de straf geaccepteerd, van RBC is het nog onduidelijk of ze akkoord gaan met de straf.

De wedstrijd tussen Steenbergen en RBC werd op zondag 24 maart gestaakt bij een 3-1 stand in de 61ste minuut. Aanleiding hiervoor was een forse houdgreep van RBC-verdediger Marouane Hamdoune rond de nek van Steenbergen-aanvaller Enzo den Haak. De spits reageerde hierop door zich ruw los te trekken, waarna Den Haak rakelings met een vuiststoot langs het gezicht van de nog liggende Hamdoune sloeg. 

Aanvankelijk kregen zowel Steenbergen als RBC maar liefst vier punten in mindering en werden voorwaardelijk uit de competitie gezet. Aanstichters Hamdoune en Den Haak werden geschorst voor vijf kalendermaanden, waartegen eerstgenoemde in beroep ging. Donderdagavond liet de KNVB weten dat het beide clubs weten geen vier, maar twee punten in mindering toekent. De voorwaardelijke uitzetting ging eveneens van tafel. Over het beroep van Hamdoune deed de voetbalbond nog geen uitspraak.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.